Fabio Quartararó (P2): “Niets specifieks om te verbeteren, ik voel me goed”

878
Fabio Quartararó - Autódromo Internacional do Algarve | foto© Yamaha Racing

Fabio Quartararó was na de eerste dag op het Autódromo Internacional do Algarve de op één na snelste in de MotoGP klasse. Ondanks dat het asfalt nog niet zoveel grip verleende was de Fransman meer dan tevreden met de vrijdag in Portugal. 

Na zijn indrukwekkende overwinning in Qatar een kleine twee weken geleden is Fabio Quartararó met de borst vooruit teruggekeerd naar Europa. Waar het zelfvertrouwen met name vorig jaar nog wel eens op en neer ging heerst er nu een aura van rust en vertrouwen rondom de nog steeds jonge Fransman. Met een P5 in de eerste race van het seizoen en een overwinning in de tweed race staat Quartararó tweede in het kampioenschap met 36 punten, slechts vier punten achter landgenoot Johann Zarco.

Op vrijdag reden de MotoGP coureurs hun eerste Europese kilometers in 2021 na elf dagen in Qatar (vijf testdagen + twee race weekenden) en dat was voor velen een opluchting. In de eerste vrije training waren de omstandigheden nog verraderlijk met een hoop natte plekken op de baan. Vorig jaar zou zoiets Quartararó behoorlijk van de wijs kunnen brengen maar dat was op vrijdag niet het geval.

Met een P7 in FP1 ging Quartararó met vertrouwen FP2 in die hij uiteindelijk met de tweede rondetijd wist te beëindigen, wel met zo’n 0,3 seconde achterstand richting Pecco Bagnaia. Veel coureurs klaagden over het gebrek aan grip op het Portugese asfalt en ook de Monster Energy Yamaha coureur vertelde dat hem dat niet echt beviel. Toch was het tempo goed en wist hij er in de slotfase dus ook nog een snelle ronde uit te persen.

Fabio Quartararó: “Ik ben zo blij met hoe het hier gegaan is vandaag. Vorig jaar was het namelijk echt een ramp. Op mentaal gebied is het zo belangrijk om sterk te zijn en proberen te resetten van wat er vorig jaar gebeurde. Ik voel me goed en onze pace was vandaag erg sterk. Ik kan niet wachten tot morgen om nog iets meer snelheid te vinden, maar ik ben al heel blij met hoe het tot nu toe gaat want ook de machine doet het goed. We hebben niet echt specifieke zaken waaraan we moeten werken maar het zou mooi zijn als het gripniveau nog iets beter kan worden. Het is nu behoorlijk glijden af en toe dus zijn we nog ongeveer een seconde langzamer dan vorig jaar.”

De MotoGP coureurs komen zaterdagochtend om 10:55 uur Nederlandse tijd weer in actie voor de derde vrije training op het Autódromo Internacional do Algarve. De vierde vrije training met aansluitend beide kwalificatiesessies gaat om 14:30 uur van start.

Handige links Grande Prémio 888 de Portugal:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter