Fabio Quartararo noemde zijn tweede plaats zondagmiddag in Misano ‘het beste moment van zijn leven’. Een duel tot in de laatste ronde van een MotoGP race met regerend wereldkampioen Marc Marquez was voor de Fransman als een droom die uitkwam.

Fabio Quartararo begon zondagmiddag vanaf de derde plaats op de grid aan de MotoGP race van de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini. De jonge Fransman kende een uitstekende start en wist in de derde ronde de leiding over te nemen van Maverick Viñales, een positie die hij tot in de laatste ronde vast wist te houden voordat Marc Marquez langszij kwam en hem terugverwees naar de tweede plaats. Even later knokte de Petronas Yamaha SRT-coureur zich terug maar een paar bochten later was het opnieuw de Repsol Honda coureur die terugsloeg, de leiding weer over wist te nemen en deze tot aan de finish vast wist te houden.

Ondanks het feit dat hij zijn ronden lange voorsprong in de race niet kon omzetten in zijn eerste MotoGP-overwinning, was de Fransman blij met zijn race en de behaalde podiumplaats.

Fabio Quartararo: “Het was een hele zware race; ik wist dat Marquez in de laatste ronde iets probeerde te doen. Maar als je 20 ronden lang + 0,2 Marquez op je pitbord ziet staan, is dat niet gemakkelijk en uiteindelijk heb ik geen grote fout gemaakt. Soms miste ik de apex in de bochten, maar het positieve is dat hij me in de eerste bocht inhaalde, ik hem vervolgens nog een keer terug kon pakken en we tot aan het laatste moment voor de overwinning hebben kunnen strijden. Vandaag was het beste moment van mijn leven, om zo in een wedstrijd met hem strijden is een geweldig gevoel en ik hoop nog veel meer van dit soort goede momenten te hebben tijdens dit seizoen.”

Marquez was na afloop zeer openhartig en vol lof over het optreden van Quartararo en noemde hem zelfs de beste coureur van de wedstrijd. Gevraagd wat de opmerkingen van Marquez voor hem beteken was de dit seizoen in de koningsklasse debuterende Fransman heel duidelijk.

Fabio Quartararo: “Eerst keek ik er heel erg naar uit om ooit een keer met hem de strijd aan te mogen gaan in een race, en uiteindelijk wat het vanmiddag de eerste keer dat we samen een duel uit konden vechten. We hebben in een training wel eens bij elkaar gereden, maar tot aan vandaag hebben nooit een hele ronde samen bij elkaar gereden en vandaag hebben we nagenoeg de hele race bij elkaar onze ronden gereden. Ik kon hem voor het eerst inhalen in bocht 4 hier, en het was erg leuk om met hem te strijden. Ik leer momenteel veel dingen zoals om onder druk te presteren en ik stond vandaag onder hoge druk omdat hij nagenoeg alle ronden op minder dan 0,5 seconden achter me reed.”

Quartararo kon zondag in Misano met zijn tweede plaats opnieuw 20 WK punten bijschrijven wat zijn totaal aantal gescoorde punten dit seizoen brengt op 112, een aantal dat na dertien verreden races goed is voor de zevende plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App