Fabio Quartararó (P3): “Meer dan dit zat er niet in vandaag”

1481
Fabio Quartararó - Red Bull Ring | foto© Monster Energy Yamaha MotoGP

Fabio Quartararó kwam zondagmiddag als derde over de finish in de MotoGP race op de Red Bull Ring. Op het circuit dat nooit echt goed bij de Yamaha heeft gepast was dit dan ook het maximaal haalbare voor de Fransman.

Als Fabio Quartararó voorafgaand aan het weekend ervoor kon tekenen om zondagmiddag op het podium te staan en daarmee zijn voorsprong in het kampioenschap te vergroten, dan had hij dat onmiddellijk gedaan. De Red Bull Ring is namelijk een circuit dat vooral goed bij de Ducati past. Er zijn nu zeven MotoGP races verreden op het Oostenrijkse circuit waarvan er zes door een Ducati coureur zijn gewonnen, inclusief Jorge Martin op zondagmiddag.

Zijn naaste concurrent Johann Zarco, teamgenoot van Martin bij Pramac Racing, is nog steeds de naaste concurrent van Quartararó in het kampioenschap. Doordat de Yamaha coureur zondagmiddag als derde over de streep kwam en Zarco als zesde bedraagt de voorsprong van Quartararó nu maar liefst 40 punten.

Een maximaal resultaat voor de WK leider op een circuit waar acceleratie en topsnelheid een grote rol spelen, niet het sterkste punt van de Yamaha. De 22-jarige Fransman was na afloop dan ook heel blij met deze derde plaats die voor hem haast als een overwinning voelde.

Fabio Quartararó: “Dit resultaat voelt heel goed, we hebben vandaag het maximale eruit gehaald. Het is altijd lastig wanneer er een rode vlag valt, ook al is het niet zo’n zware crash. In de eerste race maakte ik een mooie inhaalactie in bocht 6, ik zat op de limiet en het was moeilijk om dit nog een keer te herhalen. Ik wist dat Jack Miller heel snel was maar ik was heel goed bij het aanremmen voor bocht 3. Ik wist dat dat een goede plaats was om in te halen als de mogelijkheid er was. Het doel was om op het podium te finishen en dat hebben we gered! Ik ben ook heel blij voor Jorge Martin, als bonus heeft hij punten af kunnen nemen van Joan Mir. Nu kijken we naar volgend weekend, het gevoel na dit weekend is in ieder geval goed.”

Komend weekend wordt er opnieuw een Grand Prix weekend verreden op de Red Bull Ring, de elfde van dit seizoen. Vrijdagochtend komen de coureurs voor het eerst weer in actie voor de eerste vrije training op het Oostenrijkse circuit.


Handige links Michelin Grand Prix of Styria:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter