Fabio Quartararo vertrok vanaf pole position en was één van de grote favorieten voor de overwinning in Maleisië. De 20-jarige Fransman kwam echter niet verder dan een zevende plaats tijdens de thuisrace van het team. Wat ging er mis bij Quartararo?

Na de kwalificatie stond Petronas Yamaha SRT er fantastisch voor. In alle sessies waren de coureurs van het team nog het snelste geweest. Fabio Quartararo pakte zijn vijfde pole position van het seizoen en hij leek er klaar voor om de strijd aan te gaan voor zijn eerste MotoGP-zege. De start van de rookie of the year 2019 was niet goed en in de openingsfase viel hij terug naar een achtste plaats. Het lukte Quartararo ook niet om zich te herpakken en hij reed op een aantal momenten zichtbaar gefrustreerd rond. Quartararo finishte uiteindelijk als zevende achter teamgenoot Franco Morbidelli, die op zijn beurt ook niet mee kon doen voor de podiumplaatsen. De reacties van Quartararo en zijn teammanager Wilco Zeelenberg na afloop.

Fabio Quartararo: “Het was een hele moeilijke race en ik had veel moeite. Mijn eerste ronde was een ramp en ik kon mijn motor niet gestopt krijgen, een probleem dat we het hele weekend nog niet eerder hadden gehad. We hebben niet het resultaat behaald waar wij voor gingen. We hadden het tempo om voor een veel beter resultaat te vechten en we moeten uitzoeken waardoor het komt dat het niet gelukt is. We hebben nog dit jaar nog één kans. Daar moeten we ons nu op richten, zodat we het seizoen goed kunnen afsluiten in Valencia, zeker omdat we nu veel meer ervaring dan toen wij door twaalf maanden geleden voor het eerst getest hebben.”

Teammanager Wilco Zeelenberg: “Het is veel opzichten een fantastisch weekend, want we waren vrijdag en zaterdag met zowel Franco als Fabio heel snel en daarna hebben we zondag de titel van beste Independent Team in de wacht gesleept. Dat was één van onze doelstellingen voor dit seizoen, dus het is mooie prestatie om dit te bereiken. Natuurlijk zijn we niet helemaal tevreden met de resultaten. Wanneer beide rijders op de eerste startrij staan, verwacht je meer dan een zesde en zevende plaats. Maar we gaan naar Valencia met opnieuw meer ervaring en dan hopen we weer vooraan te kunnen vechten”

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App