Fabio Quartararó behaalde zaterdagmiddag wederom de MotoGP pole position op het TT Circuit Assen. Het was de tweede pole op rij en al de derde dit seizoen voor de debutant in de Koningsklasse. Om het dan ook nog even te doen op het oudste circuit van de MotoGP kalender was voor de Fransman een hele beleving.

MotoGP rookie Fabio Quartararó was zaterdagmiddag opnieuw de grote sensatie op het TT Circuit Assen. In een enerverende kwalificatiesessie wist de jonge Petronas Yamaha SRT coureur in de slotfase het bestaande polerecord te verbreken en met een 1’32.017 pole position te behalen. Het was de tweede pole op rij voor Quartararó en al de derde pole van dit seizoen in pas acht races, nota bene in zijn allereerste MotoGP seizoen.

De Fransman zorgt er ook altijd voor dat hij iedere sessie bij de snelste coureurs staat. Een opvallend feit is dat Quartararó sinds de eerste vrije training in Barcelona tot aan de kwalificatie vandaag in Assen iedere sessie (vrije training, kwalificatie, warm-up, race) heeft afgesloten als snelste of als één-na-snelste.

Uiteraard was de twintigjarige rookie zeer te spreken over zijn prestaties en kijkt hij uit naar de race van morgen. Wel is het nog even oppassen wat betreft zijn recentelijk geopereerde onderarm. Hij vertelde dat hij morgen wat pijnstillers zal nemen en dat het dan wel goed moet komen, ondanks dat Assen meer eist van zijn arm dan Barcelona.

Fabio Quartararó: “Er is niet veel om te zeggen, het is gewoon geweldig. Assen is een van de meest legendarische circuits van het MotoGP wereldkampioenschap. Om hier pole position te behalen en het ronderecord te verbreken is fantastisch. Ik ben heel trots op wat het team gedaan heeft. Ik dacht dat het heel moeilijk zou zijn om de tijd in het laatste gedeelte van het sessie nog goed te maken maar ik heb het voor elkaar gekregen om twee hele snelle ronden te kunnen rijden.

Het gevoel dat we op dit circuit hebben, met name in de laatste sector, is uitzonderlijk. Zowel gisteren als vandaag hebben we aan de snelheid voor de wedstrijd gewerkt en ik denk dat we wat dat betreft goed zitten.Voor mijn arm is het een moeilijker circuit dan Barcelona dus daar heb ik nog wel een beetje last van. Maar ik was in staat om pole position te behalen dus ik kan niet anders dan heel blij zijn.”

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App