Fabio Quartararo kwam vrijdagochtend tijdens de eerste (natte) vrije training op het Phillip Island Grand Prix Circuit lelijk ten val. De jonge Fransman, die de tweede vrije training hierdoor liet schieten, kwam er redelijk goed vanaf maar verklaarde na afloop wel dat hij veel geluk heeft gehad.

Fabio Quartararo werd vrijdagochtend op een nat Phillip Island Grand Prix Circuit met een flinke highsider van zijn Petronas Yamaha geslingerd. Bij de val greep de jonge Fransman meteen naar zijn enkel waarna hij even later per brancard de plaats van de crash verliet. In het medical centre bleek dat er geen sprake was van breuken maar ‘slechts’ een flinke bloeduitstorting.

Na hieraan behandeld te zijn en teruggekeerd te zijn in de pitbox besloot de Petronas Yamaha SRT-leiding dat het niet verstandig was om deel te nemen aan de tweede vrije training en de kersverse Rookie of the Year hierdoor langs de kant te houden.

Fabio Quartararo: “Ik heb eigenlijk best nog wel veel pijn. Dit was een stevige crash, ik heb veel geluk gehad want er is niets gebroken. Zelf wilde ik niets liever dan rijden tijdens de tweede vrije training, maar ik voelde me echter niet goed genoeg daarvoor. We doen onze uiterste best om morgen weer van de partij te kunnen zijn. Als we kunnen rijden is het goed, maar we zullen geen onnodige risico’s gaan nemen. De crash is denk ik met name te wijten aan het feit dat ik nog te weinig ervaring heb ik de regen. Ik had de verkeerde mapping geselecteerd. Ik verloor de controle over de achterkant. Vervolgens kreeg de achterband ineens weer grip en toen werd ik van de motor geslingerd waarbij ik eerst met mijn hand in de kuip vast bleef zitten. Vervolgens kwam ik hard op mijn enkel op het asfalt terecht. Het belangrijkste is dat ik niets gebroken heb. Ik heb geluk gehad en het gaat erom dat ik hier weer van leer. We weten waarom ik crashte, nu moeten we afwachten hoe de pijn zich de komende uren ontwikkeld en of we morgen fit genoeg zijn om weer op te kunnen stappen.”

Door zijn crash en het niet deelnemen aan de droge tweede vrije training staat Quartararo als tweeëntwintigste en laatste vermeld op de samengestelde lijst na twee vrije trainingen.

 

Handige links Pramac Generac Australian Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App