Fabio Quartararó kende wederom twee positieve trainingen tijdens de openingsdag van de Motul TT Assen. In de eerste vrije training was de Fransman het snelst en in de tweede vrije training kwam hij naar de tweede tijd.

MotoGP rookie Fabio Quartararó heeft vrijdag een goede trainingsdag gereden op het TT Circuit Assen. Aan het einde van FP1 wist de pas twintigjarige Fransman de snelste tijd te rijden en in de tweede vrije training moest hij alleen in merkgenoot Maverick Viñales zijn meerdere erkennen. Er werd veel gewerkt met gebruikte banden om zodoende een zo goed mogelijk beeld te schetsen wat deze banden zullen doen in de race.

Het doel van de sensationele rookie zal morgen opnieuw zijn om in de kwalificatie een plaats op de eerste twee startrijen te veroveren om daarmee een ideaal uitgangspunt te creëren voor de race.

Fabio Quartararó: “Vandaag was een positieve dag. Wel denk ik dat het het moeilijkste circuit is dat ik tot nu toe heb gereden met een MotoGP machine. De vele veranderingen van richting maken het lastig. In de middag hebben we een aantal dingen veranderd aan de set-up en reden we met gebruikte banden. De snelheid werd hierdoor niet minder dus dat is goed. Het was een positieve eerste dag in Assen, morgen hoop ik weer op de eerste twee rijen te kunnen staan en moeten we in FP4 gaan uitzoeken welke banden we gaan gebruiken in de race.”

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App