Fabio Quartararo heeft vrijdagmiddag de tweedaagse Official MotoGP Test op het Misano World Circuit afgesloten met de snelste rondetijd achter zijn naam. De jonge Fransman was na vier sessies het snelst voor Danilo Petrucci en teamgenoot Franco Morbidelli.

De MotoGP coureurs kwamen de afgelopen twee dagen op het Misano World Circuit Marco Simoncelli in actie tijdens een tweedaagse Official MotoGP Test. Was het donderdag tijdens de eerste dag Fabio Quartararo die het snelst was, de jonge Fransman deed er vrijdag tijdens de tweede dag nog eens een schepje bovenop door als enige coureur eens rondetijd op de klok te zetten onder de 1’32 grens. De Petronas Yamaha SRT-coureur verraste vrijdagmiddag in de laatste minuten van vierde en afsluitende sessie met een bloedsnelle ronde van 1’31.639, een tijd die maar liefst ruim 1’3 seconde sneller was dan zijn eigen snelste tijd van een dag eerder en 0,476 seconde sneller dan de tweede rondetijd gereden door Ducati coureur Danilo Petrucci.

Net als Quartararo en Petrucci pakten een groot aantal coureurs vrijdagmiddag in het laatste kwartier nog een kwalificatieband uit het rek om hun snelste rondetijd nog even flink aan te kunnen scherpen, en dat gebeurde dus ook want de tijdlijst werd in de laatste vijftien minuten nog even volledig op zijn kop gezet.

Franco Morbidelli kwam in zijn allerlaatste ronde naar de derde plaats op de lijst voor Valentino Rossi, Jack Miller en Maverick Viñales.

Francesco Bagnaia, die tijdens de tweede dag lange tijd samen met zijn teamgenoot Jack Miller bovenaan de lijst stond, besloot net als Miller niet mee te doen aan de laatste time attack en moest met zijn in de derde sessie gereden snelste tijd genoegen nemen met de zesde plaats op de lijst.

Takaaki Nakagami sloot de tweedaagse test af met de achtste rondetijd achter zijn naam voor Aleix Espargaró en Marc Marquez die in de slotminuten ook de jacht op het rijden van die ene snelle ronde op een kwalificatieband aan zich voorbij liet gaan.

Later meer nieuws en een uitgebreid verslag vanaf het Misano World Circuit Marco Simoncelli……..

 

Handige links Misano MotoGP Test:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App