Fabio Quartararo heeft de snelste rondetijd op de klok gezet tijdens de eerste vrije training van de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini. De Fransman was vrijdagochtend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli het snelst voor Marc Marquez en Maverick Viñales.

Vrijdagochtend om 09:55 uur gingen op het Misano World Circuit Marco Simoncelli voor de MotoGP coureurs de lichten op groen voor de eerste vrije training van de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini.

Bij een temperatuur van 24 graden, nauwelijks wind en een heerlijk Italiaans zonnetje ideale omstandigheden voor de 22 vaste deelnemers en de dit weekend middels een wildcard aan de start verschijnende Michele Pirro. Ondanks dat de omstandigheden ideaal zijn, lijkt het weekend in Misano geen makkelijke opgave te worden voor Miguel Oliveira. De Red Bull KTM Tech3 coureur blijkt nog behoorlijk last te hebben van zijn in Silverstone opgelopen schouderblessure. De Portugees gaat het in ieder geval proberen en kijken of de pijn dragelijk is en het verantwoord is om het gehele weekend in actie te komen.

Opvallend was dat Valentino Rossi op de baan verscheen met een aantal nieuwe onderdelen op zijn Yamah M1. Zo zagen we de Yamaha coureur meteen in zijn eerste run onderweg met een carbon swingarm, een carbon voorwiel cover en een volledig nieuwe uitlaat, onderdelen die onlangs tijdens de Misano Test voor het eerst te zien waren op de machine van de negenvoudig wereldkampioen.

 

Nadat Marc Marquez in eerste instantie de lijst aanvoerde was het al snel Fabio Quartararo die de Repsol Honda Team coureur afwisselde bovenaan de lijst. Terwijl Andrea Iannone de eerste coureur was die ten val kwam zagen we Quartararo een aantal keren een foutje en een uitstapje maken naast de baan. Het deerde de Fransman echter niet want niet veel later wist hij zijn eigen snelste rondetijd nogmaals aan te scherpen. Dat de Petronas Yamaha SRT-coureur zich ondanks zijn snelle rondetijden niet helemaal op zijn gemak voelde bleek even later opnieuw toen hij opnieuw op het nippertje een crash wist te voorkomen.

Maar hoe dan ook, bij het vallen van de finishvlag was het Quartararo die met een snelste rondetijd van 1’33.153 de lijst aanvoerde voor Marquez, Maverick Viñales, Michele Pirro en Aleix Espargaró.

De zesde rondetijd in deze sessie kwam op naam van Pol Espargaró voor Franco Morbidelli, Danilo Petrucci, Valentino Rossi en Tito Rabat.

Naast de crash in de beginfase van de sessie van Iannone waren er in de slotfase nog een tweetal crashes. Zowel Rabat als ook Jack Miller kwamen in de laatste paar minuten ten val, gelukkig net als voor Iannone beiden zonder verdere gevolgen.

Vrijdagmiddag om 14:10 uur staat voor de MotoGP coureurs de tweede vrije training op het programma.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App