Fantastische inhaalrace voor racing team Bertus Folkertsma tijdens 501

111

Afgelopen zaterdag was het team van Folkertsma racing weer in Assen voor de altijd spectaculaire jaarlijkse endurance race, de 501 van Assen. Net als vorig jaar was een team gevormd met Joey, Bertus en gastrijder Renzo van Emmerik.

Na de training sessies met sterk wisselende weersomstandigheden wist het team een 11e startplek te bemachtigen. In een veld met 54 deelnemende teams een prima uitgangspositie.

Bertus startte als eerste tijdens de fameuze Le Mans start. Na een paar rondjes moest hij echter, door technische problemen gedwongen, langzaam terug naar de pits. Daarmee zakte het team naar plaats 45. Vervolgens kwam Joey in de baan en raasde supersnel door het veld en haalde de ene na de andere concurrent in. Daarna was het de beurt aan Renzo, die ook het ene na het andere team binnen hengelde. Na de sessie van Renzo was het team inmiddels richting top 15 beland. Nu was het weer de beurt aan Bertus en ging het verder naar voren. Daarna was Joey weer aan de beurt voor een lange stint. Het team kroop steeds dichter richting top tien. Ondertussen was er al een keer behoorlijke dreiging van regen geweest, maar het bleef steeds bij een paar spetters. Tegen het einde van de stint van Joey werd het echt spannend: regen of geen regen. Vlak voor Renzo de baan op zou gaan met slicks om over te nemen van Joey, begon het echt te regenen. Gelukkig stond Bertus klaar op regenbanden en kon hij de race uitrijden. Nog even leek een negende plaats haalbaar, maar uiteindelijk bleef het bij een tiende plaats, wat een super resultaat is na zo’n enorme inhaalrace! We zijn trots op het team en de rijders die zulke mooie dingen hebben laten zien!

Op zaterdag 16 juli rijdt Joey z’n volgende race, de volgende race voor Bertus is op zondag 17 juli.