Fausto Gresini in het ziekenhuis opgenomen vanwege Covid-19 infectie

433
fausto-gresini
Fausto Gresini | foto© Aprilia Racing

Fausto Gresini is in het ziekenhuis opgenomen vanwege een Covid-19 infectie. De Gresini Racing teameigenaar kreeg voor de kerstdagen te maken met de eerste symptomen om vervolgens op 27 december opgenomen te worden in het ziekenhuis in Imola. De situatie is sindsdien niet verbeterd met als gevolg dat de 59-jarige Italiaan woensdag 30 december is overgebracht naar een meer gespecialiseerd ziekenhuis in Bologna.

Fausto Gresini kreeg vlak voor de kerstdagen te maken met griepachtige symptomen. Na een enkele dagen thuis te zijn verbleven werd bekend dat er sprake was van een Covid 19-infectie. Op zondag 27 december bleken de symptomen dusdanig dat een ziekenhuisopname noodzakelijk was.

De voormalig Grand Prix coureur, huidig teambaas en in Forli wonende Italiaan werd overgebracht naar het Santa Maria della Scaletta ziekenhuis in Imola. Volgens de eerste berichten zou de situatie onder controle zijn maar inmiddels komen er meer verontrustende berichten vanuit Italië. Gresini is donderdag 30-12 namelijk vanuit Imola overgebracht naar een meer gespecialiseerd ziekenhuis in Bologna.

Gresini Racing heeft donderdagochtend middels een korte verklaring een korte update gegeven omtrent de toestand van hun werkgever.

Statement Gresini Racing (30-12-2020):
Na de bevestiging van een Covid-19 infectie – die kort voor de kerstvakantie werd ontdekt – werd Fausto Gresini, na een eerste isolatieperiode thuis, op 27 december in het Santa Maria della Scaletta ziekenhuis in Imola opgenomen.

De directeur van het Gresini Racing Team werd vandaag (30-12) naar het Maggiore Carlo Alberto Pizzardi ziekenhuis in Bologna getransporteerd, alwaar hij is opgenomen op een meer gespecialiseerde afdeling voor Covid-19 zorg.

De omstandigheden van Fausto worden voortdurend gecontroleerd. Verdere updates volgen.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App