Fausto Gresini overleden aan de gevolgen van Covid-19 infectie

72
fausto-gresini
Fausto Gresini | foto© Gresini Racing

Dinsdagochtend 23 februari ontvingen we op de Racesport.nl redactie het trieste nieuws dat Fausto Gresini de strijd tegen zijn in december opgelopen Covid-19 infectie heeft verloren. De tweevoudig 125cc wereldkampioen overleed dinsdagochtend 23 februari op de leeftijd van slechts 60 jaar.

Nadat de berichtgeving maandagavond als onjuist en te voorbarig naar buiten werd gebracht heeft Gresini Racing dinsdagochtend 23 februari middels een kort bericht bevestigd dat Fausto Gresini is overleden aan de gevolgen van zijn in december opgelopen Covid-19 infectie.

Onderstaand het door Gresini Racing vrijgegeven bericht.

Het nieuws dat we nooit hadden willen geven, en dat we helaas met jullie allemaal moeten delen. Na bijna twee maanden vechten tegen Covid, is Fausto Gresini helaas overleden, enkele dagen nadat hij zijn 60-jarige verjaardag mocht vieren.

 

Fausto Gresini werd op 27 december 2020 in het ziekenhuis opgenomen vanwege een Covid-19 infectie. Enkele dagen later bleek het noodzakelijk om de voormalig 125cc wereldkampioen over te plaatsen vanuit het ziekenhuis van Imola naar een meer gespecialiseerd ziekenhuis in Bologna, het Maggiore Carlo Alberto Pizzardi ziekenhuis.

Hoewel de situatie in eerste instantie zorgelijk en kritiek was ging de toestand van de Italiaanse teameigenaar vervolgens stap voor stap vooruit. Onlangs kreeg de 60-jarige Gresini echter een flinke terugslag – dit vanwege een infectie en koorts – verslechterde de toestand en spraken de artsen zelfs weer van een zorgelijke en ernstige situatie.

Nieuwe complicaties maandag 22 februari zorgden ervoor dat de situatie opnieuw verslechterde en de situatie door de artsen zelfs als extreem kritisch werd omschreven. Na deze nieuwe complicaties bleek vervolgens dat de onlangs 60 jaar geworden Gresini deze strijd niet meer kon winnen en overleed hij na twee maanden gestreden te hebben zijn strijd tegen het Covid-19 virus.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App