U bent hier:
Home » MotoGP » Moto3 » Fenati in 2019 met Marinelli Snipers Team terug in Moto3 klasse

Fenati in 2019 met Marinelli Snipers Team terug in Moto3 klasse

fenati Romano Fenati - Moto3 2017 | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Romano Fenati keert volgend seizoen terug als coureur in de MotoGP paddock. Niet in de Moto2 maar in de Moto3 klasse, de eerder dit seizoen in opspraak geraakte coureur een heeft namelijk een contract getekend bij zijn voormalige Marinelli Snipers Team.

Er is al veel over gesproken, de bewuste actie van Romano Fenati tijdens de Moto2 race tijdens de Grand Prix op het Misano World Circuit. Ontslag, schoringen, het zich volledig terugtrekken uit de racerij, rechtszaken en via de media compleet afgebrand……het waren allemaal zaken die de Italiaanse coureur op zijn bordje kreeg.

Van twee wedstrijden schorsing tot het levenslang afnemen van zijn licentie, het kwam allemaal voorbij. Nu de storm enigszins is gaan liggen, de schorsingen niet zo lang blijken te zijn dan in eerste instantie werd genoemd duiken er vanuit Italië alweer andere verhalen op.

Lees ook: Romano Fenati in 2019 met MV Agusta in Moto2
Lees ook: Romano Fenati geschorst voor twee Grand Prix weekenden
Lees ook: Marinelli Snipers Team ontslaat Romano Fenati
Lees ook: Romano Fenati: ‘Mijn excuses aan de hele sportwereld’
Lees ook: MV Agusta en het Forward Racing Team: ‘Romano Fenati exit’
Lees ook: Romano Fenati trekt zich terug uit de motorsport
Lees ook: Romano Fenati: Italiaanse motorsportbond trekt per direct licentie in
Lees ook: FIM en Dorna zien Romano Fenati graag terugkeren
Lees ook: FIM schorst Romano Fenati alsnog tot aan het einde van het seizoen
Lees ook: Romano Fenati keert mogelijk in 2019 al terug in GP’s

Het Italiaanse Sky Sports weet namelijk te melden dat Fenati in 2019 definitief terug zal keren als coureur. De Italiaan heeft hiervoor overeenstemming weten te bereiken met het Marinelli Sniper Team, het team waarvoor Fenati ook afgelopen seizoen uitkwam. Fenati zal in 2019 echter niet in de Moto2 klasse actief zijn maar terugkeren naar de Moto3 klasse waar hij de teamgenoot wordt van Tony Arbolino.

Fenati neemt de plaats in van de Makar Yurchenko – die onlangs door het team werd bevestigd maar net als eerder dit seizoen bij CIP Moto3 zijn verplichtingen niet na kan komen. Volgens het bericht van Sky Sports is de terugkeer van Fenati naar zijn vorige werkgever mede mogelijk gemaakt door sponsoring van OCTO Telematics – bekend van de sponsoring van het Pramac Racing MotoGP team.

De eerste wintertesten zal Fenati aan zich voorbij moeten laten gaan, dit vanwege het feit dat hij tot 21 februari 2019 vanwege het voorval in Misano nog niet in het bezit is van een geldige licentie.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

 

« Terug
13 november 2018
Door:
Tags: , ,