Fernandez, Canet en Nakagami het snelst tijdens Misano warm-up

12
takaaki-nakagami
Takaaki Nakagami | foto© motogp.com

Raul Fernandez (Moto3), Aron Canet (Moto2) en Takaaki Nakagami (MotoGP) hebben zondagochtend de snelste rondetijden op de klok gezet tijdens de warm-up sessies van de Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Rimini.

Zondagochtend om 08:20 uur werd op het Misano World Circuit Marco Simoncelli de actie geopend. Eerder dan gebruikelijk maar dit heeft te maken met de even na 10:00 uur deze ochtend te verrijden FIM Enel MotoE World Cup race.

Zoals gebruikelijk openden de Moto3 coureurs de wedstrijddag met hun 20 minuten durende wam-up sessie.

Moto3
In deze klasse was het de later op de dag vanaf de zesde plaats op de grid vertrekkende Raul Fernandez die met een snelste rondetijd van 1’41.899 na afloop de tijdlijst aanvoerde voor Dennis Foggia, John McPhee, Tatsuki Suzuki en Albert Arenas.

Moto2
In deze categorie was het Aron Canet die de snelste rondetijd liet noteren voor Remy Gardner, Luca Marini, Augusto Fernandez en Enea Bastianini.

De als tweede op de tijdlijst staande Gardner verliep deze warm-up sessie niet geheel naar wens, de Australiër kwam middels een flinke highsider ten val. Ondanks dat Gardner zelf lopen de plaats van de crash kon verlaten was het duidelijk zichtbaar dat dit niet zonder pijn was.

Voor Lorenzo Dalla Porta waren er andere problemen, de Italtrans Racing coureur kwam al in de beginfase van de sessie ten val. De machine van de Italiaan liep daarbij veel schade op en het zal voor de monteurs een pittig klusje worden om alles op tijd weer klaar te hebben voordat om 12:20 uur de race van start gaat.

Bo Bendsneyder, het gehele weekend al vechtend en knokkend met zijn NTS machine om tot een redelijke rondetijd te kunnen komen, noteerde in deze 20 minuten durende sessie een snelste rondetijd van 1’37.730. Deze tijd was goed voor de tweeëntwintigste plaats op de tijdlijst. NYS RW Racing GP teamgenoot Jesko Raffin moest in deze sessie genoegen nemen met de negentwintigste en langzaamste rondetijd. Geheel onverwacht is dit echter niet, de Zwitser is namelijk nog verre van fit en het is dan ook nog maar de vraag hoe lang Raffin het vol kan houden in de race en of hij überhaupt in staat is deze in zijn geheel te volbrengen.

MotoGP
In de koninsgsklasse was het dit keer geen Yamaha die na afloop de tijdlijst aanvoerde. Het was namelijk LCR Honda Idemitsu coureur Takaaki Nakagami die na twintig minuten boven aan de lijst te vinden was. De Japanner noteerde een snelste rondetijd van 1’32.781 en was daarmee het snelst voor Franco Morbidelli, Joan Mir, Alex Rins en Francesco Bagnaia.

De zesde rondetijd in deze sessie kwam op naam van Fabio Quartararo – dit ondanks een kort uitstapje door het gravel – Johann Zarco, Andrea Dovizioso, Alex Marquez en Miguel Oliveira.

 

Handige links Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App