Fernández grijpt eerste Moto3 pole position op warm Automotodrom Brno

115
raul-fernandez
Raul Fernandez | foto© Red Bull KTM Ajo Racing

Raúl Fernández heeft zaterdagmiddag de eerste pole position van zijn carrière behaald op het Automotodrom Brno in Tsjechië. In de tweede kwalificatie voor de Moto3 klasse was de Red Bull KTM Ajo coureur het snelst voor Gabriel Rodrigo en Tatsuki Suzuki.

Zaterdagmiddag om 12:35 uur ging de kwalificatie van start voor de Moto3 klasse op het Automotodrom Brno in Tsjechië. Als eerst waren de coureurs aan de beurt die na de drie vrije trainingen buiten de top veertien geklasseerd stonden. De top vier in Q1 mocht daarna alsnog verder naar Q2 om daar dan te strijden voor pole position.

Q1
Ondanks dat er dit weekend opnieuw veel waarschuwingen gegeven zijn aan de Moto3 coureurs voor het langzaam rijden op de baan, en zelfs een groot aantal coureurs een deel van FP3 moest missen omdat ze een straf hadden ontvangen, waren de coureurs in deze Qualifying 1 sessie alsnog zeer geduldig met het beginnen van hun kwalificatie en verlieten ze de pit lane met zeer lage snelheid.

Al gauw ging het mis voor Khairul Idham Pawi en Davide Pizzoli. Bij het uitkomen van bocht 7 kwam de Maleisiër met een flinke high-sider ten val en was het duidelijk dat hij zich bezeerd had. Pawi lag nog geen vijf seconden in de grindbak toen ook Pizzoli crashte in bocht 7 en men mocht nog van geluk spreken dat Pawi niet geraakt werd. Pizzoli kon op eigen benen de grindbak verlaten maar aan Pawi werd nog de nodige medische assistentie verleend. De Petronas Sprinta Racing coureur had een jaar geleden zijn pink zwaar beschadigd en heeft daar tot op de dag van vandaag nog veel last van.

Uiteindelijk wist Tony Arbolino met een 2’09.267 de snelste rondetijd in Q1 te rijden voor Darryn Binder, Jaume Masiá en Andrea Migno waardoor deze vier coureurs verder mochten naar Q2. Deniz Öncü noteerde de vijfde tijd in deze sessie wat hem een negentiende startplaats oplevert voor de race op zondagmorgen. Achter de Turkse coureur waren het Filip Salac, de Belgische coureur Barry Baltus (startplaats P21) , Carlos Tatay, Riccardo Rossi en Celestino Vietti in de top tien.

Q2
Vervolgens gingen de achttien snelste Moto3 coureurs de baan op in deze vijftien minuten durende tweede kwalificatiesessie om de strijd aan te gaan voor pole position.

In de eerste run ging het meteen mis voor John McPhee. De Petronas Sprinta Racing coureur kwam bij het uitkomen van bocht 9 hard ten val, de Schot had zich behoorlijk bezeerd. Einde sessie voor McPhee, hij kon meteen terugkeren naar de pitbox terwijl teamgenoot Pawi in het medical centre lag.

Met iets meer dan twee minuten te gaan gingen de coureurs de baan op met verse banden voor hun tweede hun maar aangezien een ronde op het Automotodrom ruim twee minuten duurt kwamen de meeste coureurs te laat over start / finish om nog een ronde op snelheid te kunnen rijden.

Hierdoor wist Raúl Fernández de eerste pole position van zijn carrière te behalen aangezien hij in zijn eerste run al het snelst was. Gabriel Rodrigo kwalificeerde zich als tweede met Tatsuki Suzuki daarachter op de derde plaats. De vierde tijd kwam op naam van Ai Ogura met daarachter Dennis Foggia en Jeremy Alcoba die zondagochtend vanaf de tweede rij mogen starten. Daarachter kwalificeerden Albert Arenas, Tony Arbolino, Romano Fenati en Yuki Kunii zich in de top tien.

Zondagochtend om 08:40 uur komt de Moto3 eerst nog in actie voor de twintig minuten durende warm-up sessie, de race op het Automotodrom Brno gaat om 11:00 uur van start.

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App