Fernandez het snelst, Bendsneyder 18e op zaterdagochtend in Aragon

6
augusto-fernandez
Augusto Fernandez - Aragon | foto© Rene Vos

Augusto Fernandez heeft zaterdagochtend in Aragon de snelste rondetijd laten noteren tijdens de derde vrije training. De Spanjaard was op een droog Motorland Aragon Circuit het snelst voor Jorge Navarro en Sam Lowes. Nederlander Bo Bendsneyder noteerde in deze sessie de achttiende rondetijd.

Nadat de Moto3 en MotoGP coureurs zaterdagochtend in Aragon op regenbanden aan hun derde vrije training begonnen konden de Moto2 coureurs meteen op slicks beginnen aan hun derde sessie van het weekend.

Was het in het begin van de sessie nog een beetje ‘tricky’, gedurende de sessie zorgde de Spaanse zon voor steeds betere omstandigheden en kwamen de rondetijden steeds dichter in de buurt van de gereden rondetijden tijdens de eerste dag.

Het was uiteindelijk Augusto Fernandez die in deze sessie een snelste rondetijd van 1’52.365 op de klok wist te zetten, een rondetijd die iets meer dan een halve seconde sneller was dan de snelste rondetijd gereden tijdens de eerste dag.

Achter de Flexbox HP40 coureur noteerde Jorge Navarro de tweede tijd gevolgd door Jorge Navarro, Sam Lowes en Jorge Martin. Deze eerste vier coureurs noteerden allen een rondetijd van onder de 1’53.

De vijfde tijd in deze sessie kwam op naam van Xavi Vierge gevolgd door Tetsuta Nagashima, Alex Marquez, Remy Gardner, Brad Binder en Tom Lüthi.

Nederlander Bo Bendsneyder kende een goede zaterdagochtend sessie, de NTS RW Racing GP-coureur scherpte zijn eigen snelste rondetijd van de eerste dag aan tot een tijd van 1’53.502, een tijd die in deze sessie goed was voor de achttiende plaats op de tijdlijst

NTS RW Racing GP-teamgenoot Simone Corsi noteerde in deze sessie de twintigste rondetijd.

Samengestelde lijst na drie vrije trainingen
Deze lijst wordt aangevoerd door Fernandez gevolgd door Marini, Navarro, Lowes en Martin. Bendsneyder neemt op deze lijst de eenentwintigste positie in, dit betekend dat hij later op de dag in Q1 zal moeten acteren en in deze sessie alsnog de mogelijkheid krijgt om zich via de snelste vier alsnog te plaatsen voor Q1. Teamgenoot Corsi neemt op deze lijst de drieëntwintigste positie in.

De Moto2 kwalificaties in Aragon gaan zaterdagmiddag om 15:30 uur van start.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App