Fernandez het snelst, Bendsneyder veertiende tijdens FP1 in Aragon

6
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder - Aragon | foto© Rene Vos

Augusto Fernandez heeft vrijdagochtend de snelste rondetijd laten noteren tijdens de eerste vrije training van de Gran Premio Michelin de Aragon. De Spanjaard was op het Motorland Aragon circuit het snelst voor Luca Marini en teamgenoot Lorenzo Baldassarri. Nederlander Bo Bendsneyder noteerde de veertiende rondetijd.

Na de Moto3 en de MotoGP coureurs was het vrijdagochtend op Motorland Aragon de beurt aan de Moto2 coureurs voor hun eerste vrije training van de Gran Premio Michelin de Aragon.

Onder zonnige omstandigheden was het Augusto Fernandez die tijdens deze 40 minuten durende sessie het snelst was. De Spanjaard noteerde een snelste ronde van 1’52.474 en was daarmee het rapst voor Luca Marini, Lorenzo Baldassarri, Alex Marquez en Tetsuta Nagashima.

Sam Lowes noteerde vrijdagochtend de zesde rondetijd gevolgd door Andrea Locatelli, Jorge Martin, Brad Binder en Nicolo Bulega.

Bo Bendsneyder, die een bewogen week kende na het vertrek van crewchief Hans Spaan, en dit weekend in Aragon in Jarno van Geffen een oude bekende als rijderscoach aan zijn zijde heeft, kende een goede start van het weekend. De NTS RW Racing GP-coureur noteerde een snelste ronde van 1’53.700, een tijd die na afloop goed bleek voor de veertiende plaats op de tijdlijst.

Simone Corsi, die dit weekend opnieuw als vervanger van Steven Odendaal in actie komt in de kleuren van het Nederlandse NTS RW Racing GP, sloot deze eerste vrije training af als tweeëntwintigste.

Later op de dag komen de Moto2 coureurs om 15:10 uur nogmaals in actie voor hun tweede vrije training.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App