Augusto Fernandez heeft vrijdagmiddag tijdens de tweede vrije training van de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini de snelste rondetijd op de klok weten te zetten. De Flexbox HP40 coureur was op Misano World Circuit Marco Simoncelli het snelst voor Alex Marquez en Fabio DiGiannantonio. Nederlander Bo Bendsneyder kende een teleurstellende eerste dag en moest vrijdagmiddag genoegen nemen met de vierentwintigste rondetijd.

Op een zonnig en warm Misano World Circuit Marco Simoncelli werd vrijdagmiddag de tweede vrije training verreden. Het was Augusto Fernandez die met een snelste rondetijd van 1’38.325 het snelst was voor Alex Marquez, Fabio DiGiannantonio, Testsuta Nagashima en Lorenzo Baldassarri.

De zesde tijd in de tweede vrije training kwam op naam van Luca Marini gevolgd door Enea Bastianini, Remy Gardner, Sam Lowes en Nicolo Bulega.

Bo Bendsneyder kende opnieuw een teleurstellend verlopen sessie. De Nederlander, die het dit weekend moet doen zonder de zieke crewchief Hans Spaan, wist niet verder te komen dat de vierentwintigste rondetijd. Niet de positie waar de Rotterdammer tevreden mee zal zijn sterker nog hij moest zelfs zijn nieuwe en tijdelijke teamgenoot Simone Corsi (21) voor zich dulden.

Reactie Bo Bendsneyder
Na afloop spraken we Bendsneyder en vroegen hem om een eerste reactie. Beluister zijn verhaal via onderstaande audiolink:


Samengestelde lijst na twee vrije trainingen

Aangezien de top vijf allemaal hun snelste rondetijd op de klok wist te zetten is deze lijst dan ook gelijk aan bovengenoemde uitslag. Bendsneyder moet op deze lijst genoegen nemen met een zeer teleurstellende zesentwintigste plaats.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App