Fernández het snelst tijdens eerste vrije training op Misano World Circuit

22
Raúl Fernández - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© Red Bull KTM Ajo

Raúl Fernández was vrijdagochtend in de eerste vrije training voor de Moto3 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli het snelst voor Jeremy Alcoba en Dennis Foggia. De rondetijden waren meteen al zeer snel in deze sessie vergeleken met vorige week. 

Vrijdagochtend om 09:00 uur gingen de lichten op groen voor de eerste vrije training van het weekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Een deel van de Moto3 coureurs ging de baan op om te beginnen aan de FP1 sessie, echter zijn er na het afgelopen raceweekend veel penalty’s uitgedeeld door Race Direction vanwege het langzaam rijden op de baan.

Tatsuki Suzuki, Darryn Binder, Jeremy Alcoba, Barry Baltus, Maximilian Kofler, Ai Ogura, Stefano Nepa en Carlos Tatay hadden voor het eerst dit jaar de regels overtreden en moesten de eerste tien minuten van deze FP1 sessie aan de kant blijven zitten.

Niccolò Antonelli, Albert Arenas, Jason Dupasquier, Romano Fenati, Raúl Fernández, Sergio García, Alonso López, Khairul Idham Pawi, Gabriel Rodrigo, Riccardo Rossi, Filip Salac, Kaito Toba en Ayumu Sasaki zijn voor de tweede keer in de fout gegaan en zullen vanmiddag de eerste vijftien minuten van FP2 missen.

Tony Arbolino, Dennis Foggia, Jaume Masiá, Davide Pizzoli en Ryusei Yamanaka hebben zich voor de derde keer schuldig gemaakt aan langzaam rijden op de baan en moeten de laatste vijftien minuten van FP3 in hun pitbox blijven zitten.

Daarnaast zullen Sergio García en Alonso Löpez zondag in de race een Long Lap Penalty uit moeten voeren vanwege het veroorzaken van een crash in de race van afgelopen zondag.

Het is makkelijker om te onthouden wie er geen penalty hebben ontvangen na afgelopen raceweekend, de tot dusver ongestrafte coureurs zijn John McPhee, Denis Öncü, Celestino Vietti en Yuki Kunii.

In deze FP1 sessie was Raúl Fernández uiteindelijk met een 1’41.962 het snelst voor Jeremy Alcoba en Dennis Foggia. Gabriel Rodrigo kwam naar de vierde tijd voor Andrea Migno en Jaume Masiá, daarachter eindigden Filip Salac, Albert Arenas, Darryn Binder en Ayumu Sasaki in de top tien.

Tatsuki Suzuki crashte aan het einde van de sessie nog in bocht 4 (Rio), een dramatische sessie was het voor Deniz Öncü die maar liefst twee keer ten val kwam in bocht 9 en bocht 6.

De tweede vrije training voor de Moto3 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gaat vrijdagmiddag om 13:15 uur van start.

 

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App