Fernández, Lowes en Nakagami het snelst in warm-up op Motorland Aragón

77
Takaaki Nakagami - Motorland Aragón | foto© motogp.com

Raúl Fernández (Moto3), Sam Lowes (Moto2) en Takaaki Nakagami (MotoGP) waren zondagochtend het snelst tijdens de warm-up sessies op Motorland Aragón. Voor vandaag geldt er een aangepast tijdschema op het Spaanse circuit. 

Zondagochtend gingen de warm-up sessies pas om 10:00 uur van start op Motorland Aragón vanwege een aangepast tijdschema. Vanwege de zeer koude omstandigheden is besloten om de coureurs pas later de baan op te laten gaan wanneer de asfalttemperatuur enigszins hoger is. De Moto3 coureurs waren als eerst aan de beurt op het Spaanse circuit.

Moto3
In de twintig minuten durende warm-up sessie voor de Moto3 klasse was polesitter Raúl Fernández het snelst met een 1’59.160 voor Deniz Öncü en Albert Arenas. Daarachter kwam Darryn Binder naar de vierde tijd voor Gabriel Rodrigo en Romano Fenati. Jaume Masià, Ai Ogura, Andrea Migno en Filip Salac maakten de top tien compleet.

Een flinke crash was er nog voor Gabriel Rodrigo. De Argentijn raakte het achterwiel van Ai Ogura en kwam daardoor hard ten val.

De Moto3 race over 19 ronden gaat om 12:00 uur van start.

Moto2
In de Moto2 klasse was de polesitter ook het snelst. Sam Lowes reed een 1’52.687 voor Jorge Navarro en Jake Dixon, daarachter eindigden Marco Bezzecchi, Hector Garzó, Luca Marini, Simone Corsi, Jorge Martin, Fabio di Giannantonio en Stefano Manzi in de top tien. Bo Bendsneyder, later vandaag startend vanaf de zeventiende plaats, klokte in deze sessie de 25e rondetijd. NTS RW Racing GP teamgenoot Piotr Biesiekirski sloot deze sessie af als dertigste.

De Moto2 race over 21 ronden gaat om 13:20 uur van start.

MotoGP
In de MotoGP klasse was LCR Honda Idemitsu coureur Takaaki Nakagami het snelst met een 1’48.651 voor Maverick Viñales en Alex Rins. Alex Márquez kwam naar de vierde tijd voor Joan Mir en polesitter Fabio Quartararó. Daarachter sloten Franco Morbidelli, Danilo Petrucci, Andrea Dovizioso en Pol Espargaró deze sessie af in de top tien.

Toen de coureurs binnen kwamen werd er zeer aandachtig gekeken naar zowel de voor- als achterband. Ze waren kennelijk allemaal zeer geïnteresseerd om te doen hoe de slijtage was na hun run. De bandenkeuze zal ook vanmiddag in de race weer een grote rol spelen waarbij het zal gaan om degenen die het durver om de medium-compound te laten monteren of de coureurs die hun soft-compound zo lang mogelijk heel kunnen houden.

De MotoGP race over 23 ronden gaat om 15:00 uur van start/

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragón 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App