Fernandez, Lowes en Pol Espargaró het snelst tijdens warm-up sessie in Brno

24
pol-espargaro
Pol Espargaró | foto© motogp.com

Raul Fernandez (Moto3), Sam Lowes (Moto2) en Pol Espargaró (MotoGP) hebben zondagochtend in Brno de snelste rondetijden op de klok gezet tijdens de warm-up sessies van de Monster Energy Grand Prix České republiky.

Moto3
In deze eerste 20 minuten durende sessie van de dag was het de later vanaf de pole vertrekkende Raul Fernandez die het snelst was. De Red Bull KTM Ajo Moto3 coureur noteerde een snelste rondetijd van 2’08.540 en was daarmee het snelst voor John McPhee, de nog niet geheel fitte Albert Arenas, Jaume Masia en Tony Arbonlino.

Moto2
In deze klasse was het de Brit Sam Lowes die na 20 minuten de lijst aanvoerde. De Estrella Galicia 0,0 Marc VDS-coureur noteerde een snelste rondetijd van 2’02.291 en was daarmee het snelst voor Marco Bezzecchi, Remy Gardner, Luca Marini en Nicolo Bulega.

Nederlander Bo Bendsneyder noteerde in deze sessie de zestiende rondetijd.

Voor Simone Corsi verliep deze warm-up sessie alles behalve naar wens, de Italiaan kwam in bocht 1 lelijk ten val. Hierbij brak hij de grote teen van zijn rechtervoet wat een vroegtijdig einde betekent van zijn weekend in Brno.

MotoGP
Nadat hem zaterdag tijdens Q2 zijn snelste rondetijd werd ontnomen en daardoor een start vanaf de eerste startrij aan zich voorbij zag gaan was het in deze sessie Pol Espargaró die met een snelste rondetijd van 1’57.037 na afloop de lijst aanvoerde. Veel sneller dan de nummers twee en drie, te weten Maverick Viñales en Fabio Quartararo, was de KTM echter niet. Het verschil tussen het drietal was slechts driehonderdste van een seconde.

De vierde rondetijd in deze sessie was voor Franco Morbidelli voor Brad Binder, Takaaki Nakagami, Jack Miller en Joan Mir.

Aleix Espargaró en Andrea Dovizioso completeerden in deze warm-up sessie de top tien.

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App