Fernandez, Quartararo en Lowes het snelst op vrijdagochtend in Catalunya

12
fabio-quartararo
Fabio Quartararo | foto© motogp.com

Raul Fernandez (Moto3), Fabio Quartararo (MotoGP) en Sam Lowes (Moto2) hebben vrijdagochtend op Circuit de Barcelona-Catalunya de snelste rondetijden op de klok gezet tijdens de eerste vrije trainingen van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya. Nederlander Bo Bendsneyder (Moto2) noteerde de negende rondetijd.

Onder nagenoeg perfecte omstandigheden werden vrijdagochtend op Circuit de Barcelona-Catalunya de eerste vrije trainingen afgewerkt. De Moto3 coureurs openden de dag en het was Raul Fernandez die met een snelste ronde van 1’48.853 het snelst was voor Romano Fenati, de na dit seizoen naar de Moto2 klasse overstappende Tony Arbolino, Jaume Masia en John McPhee.

In de MotoGP klasse was het Fabio Quartararo die met een snelste rondetijd van 1’40.431 na afloop de lijst aanvoerde voor Andrea Dovizioso, Joan Mir, Maverick Viñales en Aleix Espargaró.

Als derde en laatste categorie kwamen de Moto2 coureurs in actie voor hun eerste sessie van het weekend. Hier was het Sam Lowes die na afloop de tijdlijst aanvoerde. Met een snelste rondetijd van 1’44.122 was de Brit het snelst voor Luca Marini, Tetsuta Nagashima, Aron Canet en Fabio di Giannantonio.

NTS RW Racing GP coureur Bo Bendsneyder kende een goede start van het weekend. De Nederlander noteerde in deze eerste sessie een rondetijd van 1’44.863, een tijd die na afloop goed bleek voor de negende plaats op de tijdlijst.

Een uitgebreider verslag en meer details van deze eerste dag van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya is te vinden in de Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – vrijdag.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App