Fernández voert ook derde vrije training voor Moto3 klasse in Brno aan

74
Raúl Fernández - Automotodrom Brno | foto© motogp.com

Zaterdagochtend in de derde vrije training voor de Moto3 klasse op het Automotodrom Brno was Raúl Fernández opnieuw het snelst. Achter de Red Bull KTM Ajo coureur maakten Romano Fenati en Ai Ogura de top drie compleet. 

Zaterdagochtend om 09:00 uur ging de derde vrije training voor de Moto3 klasse van start op een zonnig en al warm Automotodrom Brno in Tsjechië (27°C). Het zou een rustige eerste tien minuten van de sessie worden omdat een groot aantal coureurs een penalty had ontvangen voor het langzaam rijden in FP2. De volgende coureurs mochten de eerste tien minuten niet de baan op: Alonso López, Niccolò Antonelli, Tony Arbolino, Albert Arenas, Raúl Fernández, Dennis Foggia, Jaume Masiá, John McPhee, Khairul Idham Pawi, Davide Pizzoli, Gabriel Rodrigo, Riccardo Rossi, Filip Salac, Ayumu Sasaki en Ryusei Yamanaka.

Deze derde vrije training was de laatste kans voor de coureurs om nog een plaats in de top veertien te bemachtigen, deze veertien coureurs kunnen dan vanmiddag rechtstreeks door naar Qualifying 2. De coureurs buiten de top veertien zullen deel moeten nemen aan Qualifying 1, waarbij de snelste vier coureurs in die sessie alsnog verder mogen naar Q2. De top veertien wordt bepaald door de snelste rondetijden over FP1, FP2 en FP3.

Het was een relatief rustige sessie totdat vrijwel alle coureurs met zo’n acht minuten op de klok in de pitbox stonden, nieuwe banden lieten monteren en vervolgens weer wachtten om de baan op te gaan totdat één van de snelle coureurs het voortouw zou nemen.

De coureurs gingen uiteindelijk met iets meer dan vier minuten op de klok de baan op waardoor ze, inclusief out-lap, nog maar één snelle ronde konden rijden op het lange Automotodrom Brno met rondetijden in de Moto3 klasse van ruim boven de twee minuten.

Uiteindelijk was Raúl Fernández met een 2’07.838 opnieuw de snelste Moto3 coureur voor Romano Fenati en Ai Ogura. De nog geblesseerde Albert Arenas kwam naar de vierde tijd voor Stefano Nepa en Kaito Toba, daarachter eindigden John McPhee, Jeremy Alcoba, Tatsuki Suzuki, Ryusei Yamanaka, Gabriel Rodrigo, Yuki Kunii, Niccolò Antonelli en Jason Dupasquier de top veertien compleet en mogen zij vanmiddag rechtstreeks naar Q2.

Een flinke crash was er nog voor Tatsuki Suzuki. De Japanner die twee weken geleden nog de Moto3 race in Jerez won kwam bij het uitkomen van bocht 9 hard ten val door middel van een high-sider maar bleef ongedeerd. Zijn rondetijd was al genoeg voor een plaats in Q2.

De kwalificatie voor de Moto3 klasse op het Automotodrom Brno gaat zaterdagmiddag om 12:35 uur van start.

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App