Augusto Fernández heeft zondagmiddag de Moto2 race gewonnen op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. In een spectaculaire strijd die tot in de laatste meters werd uitgevochten behaalde de Spanjaard zijn tweede zege op rij voor Moto2 rookie en thuisrijder Fabio di Giannantonio en Alex Márquez. Nederlander Bo Bendsneyder kwam als zeventiende over de finish.

Zondagmiddag om 12:20 uur ging de Moto2 race van start op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Met een felle zon, een buitentemperatuur van zo’n 26°C en een baantemperatuur van ruim 35°C zou het een uitdagende race worden voor de coureurs. De bandenkeuze was unaniem, alle coureurs gingen van start met dezelfde Dunlop soft-compound voorband en soft-compound achterband.

Ronde 1
Polesitter Fabio di Giannantonio maakte een goede start en ging als leider de eerste bocht in voor Augusto Fernández en Tom Lüthi. Remy Gardner kwam naar de vierde plaats voor een slecht gestarte Alex Márquez en Tetsuta Nagashima. Daarachter namen Xavi Vierge, Enea Bastianini, Sam Lowes en Marco Bezzecchi een plaats in de top tien in handen. Nederlander Bo Bendsneyder verloor geen plaatsen bij de start en boekte een positie winst op de 22e positie.

Ronde 2
Na een slechte start kwam leider in het kampioenschap Márquez meteen weer terug en reed hij dankzij een aantal agressieve inhaalacties weer in de top drie.

Ronde 4
Di Giannantonio aan de leiding voor Fernández met ruim een halve seconde daarachter Márquez en Lüthi. Daar een halve seconde achter reed Gardner op de vijfde plaats met Vierge kort achter zich. Lowes reed op de zevende plaats met daarachter Bastianini, Bezzecchi en Navarro.

Ronde 6
Het leek erop dat Fernández het vooralsnog prima vond om achter Di Giannantonio te blijven rijden. Márquez leek moeite te hebben om de aansluiting te vinden bij de coureurs voor zich terwijl Lüthi kort achter de Spanjaard reed, op zoek naar een plaats om aan te vallen.

Voor Adam Norrodin kwam de race vroegtijdig ten einde. De Maleisische vervanger van Khailrul Idham Pawi ging onderuit in bocht 16 (Curva Misano).

Ronde 7
Ook voor thuisrijder Marco Bezzecchi kwam er een vroegtijdig einde aan de race. De Italiaanse Red Bull KTM Tech 3 coureur crashte ter hoogte van bocht 4 (Rio).

Ronde 9
Voor het eerst in de wedstrijd besloot Fernández aan te vallen. In de Variante del Parco probeerde de Spanjaard voorbij te gaan aan Di Giannantonio maar de Italiaan gaf zich niet zomaar gewonnen. De Flexbox HP40 Pons coureur probeerde het vervolgens nog eens ter hoogte van bocht 5 (Rio) maar wederom kon de Italiaan terugslaan. Bij het uitkomen van bocht 8 (Quercia) kwam Fernández bijna ten val waardoor hij terugviel naar de derde plaats. Di Giannantonio had nog steeds de leiding in handen terwijl Márquez daardoor de tweede plaats over kon nemen. Lüthi besloot vooralsnog af te wachten en toe te kijken op de vierde plaats.

Ronde 11
Einde race voor Remy Gardner. Bij het ingaan van de eerste bocht verloor de Australiër de voorkant van zijn Kalex en schoof hij de grindbak in.

Di Giannantonio had weer een aantal tienden opgebouwd richting Márquez terwijl Fernández daarachter uitvoerig probeerde om voorbij te gaan aan zijn landgenoot.

Ronde 14
De voorsprong van Di Giannantonio bedroeg zo’n zeven tienden terwijl Fernández voorbij was gegaan aan Márquez. De Estrella Galícia 0,0 MarcVDS kon het tempo van zijn landgenoot niet volgen terwijl daarachter Lüthi op zijn beurt niet aan kon haken bij de leider in het kampioenschap.

Het zou een rampzalige dag worden voor het ONEXOX TKKR SAG Team aangezien ook Tetsuta Nagashima ten val kwam. De Japanner ging de fout in ter hoogte van bocht 8 (Quercia).

Ronde 16
Langzaam maar zeker werd de voorsprong van Di Giannantonio kleiner en kwam Fernández dichterbij.

Ronde 19
Fernández had de volledige aansluiting te pakken bij Di Giannantonio maar de Italiaan gaf zich niet zomaar gewonnen. Márquez reed daar ongeveer een seconde achter en kon meteen proberen, mocht er een foutje worden gemaakt.

Ronde 20
Het was voor Di Giannantonio nu oppassen geblazen aangezien hij van Race Direction een officiële waarschuwing kreeg. De Italiaan was te vaak buiten de baan gekomen en ontving daardoor een ‘track limits warning’.

Ronde 25
Fernández bleef voor lange tijd achter Di Giannantonio en zou zijn uiteindelijke aanval bewaren voor de laatste ronde. De Italiaan probeerde op iedere mogelijke manier zijn lijn te verdedigen maar dankzij een slipstream richting bocht 11 (Curvone) nam Fernández extra snelheid mee en moest hij het achterwiel van Di Giannantonio ontwijken. Hierdoor kwam de Spanjaard een aantal centimeters buiten de baan terecht maar dit zorgde ervoor dat hij de snelheid mee kon nemen richting de volgende bochtensectie.

Door middel van een agressieve block-pass zette Fernández zijn machine aan de binnenkant bij het ingaan van bocht 14 (Carro) en kon Di Giannantonio geen kant op. De Spanjaard maakte vervolgens geen fout meer en kwam als winnaar over de finish om daarmee zijn tweede overwinning op rij te behalen. Di Giannantonio was zichtbaar teleurgesteld en gefrustreerd nadat hij vrijwel de hele race aan de leiding reed, maar ondanks dat was het een zeer indrukwekkend resultaat voor de Moto2 rookie.

Update 13:20 uur: Fernández en Di Giannantonio moeten naar het Stewards Panel komen om naar de beelden te kijken. De uitslag is nog niet definitief.

Update 13:35 uur: Pas om 15:30, dus na de MotoGP race, is de meeting met de FIM Stewards. Daarna kunnen we pas met zekerheid zeggen wie er gewonnen heeft.

Márquez kwam als derde over de streep maar zijn voorsprong in het kampioenschap wordt kleiner. Lüthi werd vierde met Lowes daarachter op de vijfde plaats en Binder als beste KTM coureur op de zesde positie. Daarachter eindigden Navarro, Vierge, Bastianini en Baldassarri in de top tien. Nederlander Bo Bendsneyder kwam als zeventiende over de finish, NTS RW Racing GP teamgenoot Simone Corsi werd negentiende.

Na afloop van de race zochten we Bendsneyder op en vroegen hem om een eerste reactie. Beluister zijn verhaal via onderstaande audiolink:

Tussenstand kampioenschap
Márquez blijft leider in het kampioenschap met 197 punten maar Fernández verkleint zijn achterstand naar 28 punten met een totaal van 171. Lüthi staat derde met 159, Navarro heeft er 155.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App