Ferrari wint ook tweede incidentrijke MotoE race op Misano

294
Ferrari-mis-r2
Matteo Ferrari (11) leidt het MotoE veld - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© Nico Schneider

Matteo Ferrari heeft zondagochtend ook de tweede MotoE race van het weekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gewonnen. De Italiaan nam vroeg in de wedstrijd de leiding over en wist daardoor uit het gedrang achter zich te blijven. Héctor Garzó werd tweede, Mattia Casadei kwam als derde over de streep.

Zondagochtend om 10:05 uur ging de tweede MotoE race van het weekend van start op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Na een hectische eerste race op zaterdagmiddag stonden er nu wederom zeven ronden op het programma voor de elektrische motorfietsen.

Niki Tuuli was er in deze race niet bij na de zware crash op zaterdagmiddag. De Fin brak daarbij zijn bovenbeen en linkerpols waardoor hij ongetwijfeld voor lange tijd uitgeschakeld zal zijn.

Polesitter en thuisrijder Alex de Angelis startte goed en ging als leider de eerste bocht in voor Xavier Simeon en Matteo Ferrari. Voor de Belg ging het echter al in bocht 2 (Variante del Parco) mis aangezien hij door middel van een flinke high-sider ten val kwam en vervolgens midden op de baan eindigde. Op wonderbaarlijke wijze wisten alle coureurs hem te ontwijken maar zijn race kwam zeer vroeg ten einde.

Achter De Angelis en Ferrari nam Nicolo Canepa de derde positie in handen voor Maria Herrera en Héctor Garzó. Matia Casadei reed op de zesde plaats voor Eric Granado en Bradley Smith.

Ferrari, winnaar van de race gistermiddag, zette in de tweede ronde de aanval in en ging voorbij aan De Angelis. Canepa probeerde de aansluiting te vinden bij het leidende duo terwijl Herrera op de vierde plaats ook verder naar voren kwam.

In de derde ronde wist De Angelis ter hoogte van bocht 8 (Quercia) ternauwernood een high-sider te voorkomen maar daardoor verloor hij veel tijd. Dit gaf Ferrari een voorsprong van een kleine seconde terwijl daarachter een hevige strijd werd gevoerd voor de tweede plaats tussen Canepa, Garzó, Herrera, Casadei, De Angelis en Casadei.

Met drie ronden te gaan kwam Alex de Angelis wederom ten val. Nadat hij zaterdagmiddag door middel van een flinke high-sider een einde aan zijn race maakte ging het nu mis in de snelle bocht 13. Wel bleef de San Marinees ongedeerd maar het was wederom een teleurstellend einde na het behalen van pole position.

Enkele meters later ging ook Sete Gibernau onderuit. De meervoudig MotoGP vicewereldkampioen verloor de voorkant bij het ingaan van bocht 14 (Carro) waardoor zijn race ten einde kwam.

Ferrari bouwde zijn voorsprong uit naar ruim twee seconden en bleef daardoor uit het gedrang. De Italiaan behaalde zijn tweede overwinning van het weekend en bouwde daarmee zijn voorsprong in het kampioenschap uit. In een spectaculaire strijd tot de laatste meters kwam Garzó als tweede over de finish voor Sic58 Squadra Corse coureur Casadei. EWC coureur Canepa eindigde als vierde voor Herrera met verder Granado, Raffin, Smith, Terol en Di Meglio in de top tien.

Ferrari leidt in het kampioenschap met 72 punten voor Garzó (53), Smith (48) en Di Meglio (47).

De laatste twee MotoE races van het kampioenschap worden tijdens de laatste ronde van het MotoGP wereldkampioenschap verreden in het weekend van 15, 16 en 17 november op Circuit Ricardo Tormo in Valencia.