Filip Salač in 2020 teamgenoot Tony Arbolino bij VNE Snipers

282
Filip-Salač
Filip Salač - Silverstone | foto© Randy van Maasdijk

Filip Salač zal in 2020 in de kleuren van VNE Snipers uit gaan komen in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De Tsjech, momenteel actief in de kleuren van Redox PruestelGP, treft binnen het Italiaanse team Tony Arbolino als teamgenoot.

Tony Arbolino verlengde onlangs zijn contract al bij VNE Snipers, maar zaterdagochtend in Silverstone maakte het Italiaanse Moto3 team bekend dat men voor komend seizoen ook overeenstemming heeft weten te bereiken met het jonge Tsjechische talent Filip Salač.

Filip Salač: “In 2020 ga ik racen bij het Snipers Team! Ik ben echt blij en zeer dankbaar voor deze geweldige kans. Dank aan iedereen die in me gelooft en me altijd steunt!”

Salač debuteerde vorige jaar tijdens zijn thuis Grand Prix in Brno middels een wildcard. Dit seizoen is de Tsjech voor het eerste als vaste coureur actief in de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap waar hij samen met zijn landgenoot Jakub Kornfeil uitkomt voor Redox PrüstelGP. Salač wist tot nu dit seizoen driemaal bij de eerste vijftien te finishen met een dertiende plaats op de Sachsenring als zijn beste resultaat in de klasse tot nu toe.

Romano Fenati
Salač zal komend seizoen binnen VNE Snipers de plaats innemen van Romano Fenati. De flamboyante en veel besproken Italiaan zal komend seizoen opnieuw de overstap maken naar de Moto2 klasse. Een officiële bevestiging is er nog niet maar het is zo goed als zeker dat Fenati in 2020 uit zal komen in de middenklasse in de kleuren van Gresini Racing Moto2 waar hij de plaats over zal nemen van Sam Lowes. Lowes op zijn beurt wordt in 2020 de nieuwe teamgenoot van Alex Marquez binnen Estrella Galicia 0,0 Marc VDS.

 

Handige links GoPro British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App