World Supersport kampioen Randy Krummenacher beëindigde eerder deze maand zijn contract met het MV Agusta Reparto Corse team. De Zwitser beschuldigde het team van een aantal misstanden, niet geheel onterecht naar nu bekend is geworden. De FIM maakte vrijdag in Jerez namelijk bekend dat alle MV Agusta machines uit de uitslag zijn genomen van de openingsrace eerder dit jaar op Phillip Island.

In een persoonlijk verzonden persbericht kondigde Randy Krummenacher begin juli zijn afscheid aan als coureur binnen het MV Agusta Reparto Corse team. De Zwitser beschuldigde het team van gesjoemel, gesjoemel waardoor de regerend wereldkampioen zijn goede naam niet te grabbel wilde gooien. Niet veel later trok Krummenacher in een juridisch getinte brief zijn beschuldigingen deels terug, en brief waarin wel heel erg duidelijk doorscheen dat er advocaten in het spel waren.

Tot op heden bleven de gedetailleerde redenen, met name van de kant van Krummenacher die persoonlijk liet weten geen uitspraken meer te kunnen doen over het voorval zonder tussenkomst van zijn advocaat. Wel diende Krummenacher verschillende documenten in bij de technische commissie van de FIM.

Vrijdag in Jerez verbrak de FIM het stilzwijgen. Alle drie MV Agusta coureurs, te weten Krummenacher, Raffaele De Rosa en Federico Fuligni worden alsnog uit de uitslag gehaald van de World Supersport race op Phillip Island. De reden van de diskwalificatie is dat van alle drie de motorblokken de verplichte verzegeling was verwijderd, iets dat in strijd is met artikel 2.3.10 in het technisch handboek.

De FIM kwam echter wel met de mededeling dat de overtreding geen voordeel heeft opgeleverd. Het voorval zou het gevolg zijn van miscommunicatie en zelf door het team gemeld zijn bij de FIM. Ondanks dit moeten de coureurs volgens de geldende regels worden gediskwalificeerd voor alle wedstrijden waarin deze motoren zijn gebruikt. Omdat tot nu toe dit seizoen alleen de seizoensopener in Australië is verreden heeft dit slechts gevolgen voor één wedstrijd.

 

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App