FIM CEV Repsol Estoril: Aldeguer wint beide Moto2 races, Escrig winnaar STK600 races

886
coureurs Fermin Aldeguer en Alonso Lopez
Fermin Aldeguer (54) en Alonso Lopez (21) | foto© CEV Motorcycle

Fermin Aldeguer heeft zondag in Estoril beide Moto2 European Championship races op zijn naam geschreven. In de Stock 600 klasse was het Alex Escrig die hetzelfde kunstje uithaalde. Voor Nederlander Sander Kroeze was er in de eerste race een verdienstelijke tweede plaats, een goed resultaat in de tweede race ging verloren vanwege technische problemen.

De eerste ronde van het Moto2 European Championship leverde zondag in Estoril twee spannende races op. De twee Boscoscuro Talent Team-Ciatti coureurs Fermin Aldeguer en Alonso Lopez speelden hierin een hoofdrol door in beide wedstrijden de eerste twee plaatsen voor zich op te eisen. Aldeguer trok twee keer aan het langste eind en mocht na afloop twee keer op de hoogste trede van het podium plaatsnemen terwijl de vanuit de Moto3 van het MotoGP wereldkampioenschap overgekomen Lopez twee keer genoegen moest nemen met de tweede plaats.

Lucas Tulovic leek in beide races achter het tweetal naar de derde plaats te rijden, maar de vanaf de pole vertrokken Duitser zag in de eerste race zijn race in de slotfase eindigen in bocht 7 vanwege een highsider. Hierdoor ging in de eerste race de derde plaats naar Adam Norrodin waarmee de Maleisiër zijn eerste podium uit zijn carrière behaalde. In de tweede race maakte Tulovic geen fout en stelde hij de derde plaats wel veilig.

In het klassement gaat Aldeguer aan de leiding met 50 punten, terwijl Lopez op 40 staat en Norrodin derde is met 29.

Stock 600
In beide Stock 600 races – die tegelijkertijd met de Moto2 race werd verreden – ging de winst twee keer naar de Spanjaard Alex Escrig. Sander Kroeze, de enige Nederlander in deze klasse – wist in de eerste race een keurige tweede plaats te scoren. In de tweede race sloeg de pechduivel echter toe voor Kroeze. Een defecte rem zorgde ervoor dat hij in de wedstrijd terug moest keren in de pits om het probleem te laten verhelpen. Een goed resultaat was hiermee verloren, de coureur uit Musselkanaal wist de schade echter nog enigszins te beperken door uiteindelijk nog als achtste de finish te passeren.

In de eerste race ging de derde plaats naar Kervin Orgis, terwijl in de tweede race van de dag Mika Perez en Orgis achter Escrig de tweede en derde plaats voor zich opeisten.

Handige links FIM CEV Repsol Estoril 2021:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter