FIM CEV Repsol maakt plannen om in juli te starten in Portugal

6
zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh (84) - FIM CEV Repsol 2019 | foto© Nico Schneider

De FIM CEV Repsol organisatie heeft een 2020 kalender update naar buiten gebracht over een mogelijke seizoensstart. Het kampioenschap, met onder andere Junior WK-Moto3, European Talent Cup, en Europese Moto2 klasse is voornemens om in juli te starten met evenementen op de circuits van Estoril en Portimão.

Het FIM CEV Repsol kampioenschap seizoen 2020, ook wel bekend als het Spaanse kampioenschap, zou oorspronkelijk starten van 23 t/m 26 april op het circuit van Portimão in Portugal. Door de uitbraak van het coronavirus werd alles anders en werden ook de tweede ronde in Valencia en de derde ronde in Catalunya uitgesteld.

Wanneer de bevoegde autoriteiten het goedkeuren is het FIM CEV Respol kampioenschap nu van plan om de seizoensstart van 4-5 juli te laten plaatsvinden op het circuit van Estoril in Portugal. Deze datum stond al gepland voor het evenement. Vervolgens staat er nu een week later (11-12 juli) de tweede ronde gepland. Opnieuw in Portugal, maar deze keer op het circuit van Portimão. 18-19 juli stond er races op de kalender op Motorland Aragon, maar deze zijn voorlopig uitgesteld. Deze kalenderupdate heeft de FIM CEV Repsol organisatie dinsdag 19 mei naar buiten gebracht. De organisatie geeft verder aan dat ze er alles aan doen om de uitgestelde races op een later moment dit jaar te organiseren.

Zonta van den Goorbergh, Collin Veijer en Justin Fokkert zijn dit jaar de Nederlandse deelnemers in het dit Spaanse kampioenschap. De drie jonge rijders komen allen uit in de European Talent Cup. Van den Goorbergh en Veijer staan daarnaast ook op de startlijst van de Red Bull MotoGP Rookies Cup.