FIM CEV Repsol Valencia (1): Zevende plaats voor Collin Veijer

2820
collin-veijer
Collin Veijer (9) | foto© Rafa Marrodán

Daniel Holgado (Moto3 dubbel), Fermin Aldeguer (Moto2), Brian Uriarte (ETC) en Alvaro Carpe (ETC) zijn zondag in Valencia als winnaars afgevlagd tijdens wedstrijden van de tweede ronde van het 2021FIM CEV Repsol. Nederlander Collin Veijer zorgde op Circuit Ricardo Tormo voor een verrassing door in een sterk gereden eerste Moto3 race van de dag van de 31e plaats op de startgrid naar de zevende plaats op de finish te rijden.

Voor de Moto2 coureurs stond er zondag in Valencia slechts één race op het programma terwijl er voor de coureurs uit de Hawkers European Talent Cup als ook de FIM Moto3 Junior World Championship coureurs een tweetal wedstrijden werden verreden.

Moto2
In deze door een rode vlag onderbroken wedstrijd – dit vanwege een zware crash van Leon Orgis – is het Fermín Aldeguer die zijn dit seizoen ongeslagen status weet te behouden en voor de derde keer dit seizoen als winnaar de finish passeert. De Boscoscuro Team Ciatti coureur passeerde in de tot negen ronden ingekorte race als eerste de finish voor teamgenoot Alonso Lopez en de Maleisiër Adam Norrodin.

Alex Escrig is op de twaalfde plaats de best geklasseerde Stock 600 coureur. De Fau55 TEY Racing coureur komt één positie voor Nederlander Sander Kroeze die hiermee de tweede plaats opeist in de Stock 600 klasse.

Jorel Boerboom, de Westlander die afgelopen seizoen uitkwam in de Moto2 klasse van het British Superbike Championship, passeerde in zijn eerste race van het seizoen en zijn eerste race in de klasse als twintigste algemeen de finish. De Boerboom Racing coureur klasseerde zich hiermee als veertiende Moto2 coureur.

Moto3
In deze eerste race van de dag waren er meteen al de nodige valpartijen te bespeuren. Maar na 18 ronden was het Daniel Holgado die aan het langste eind trok en als winnaar de finish passeerde voor de Japanner Takuma Matsuyama en de Spanjaard met Braziliaanse paspoort Diogo Moreira.

Collin Veijer reed vanaf de eenendertigste plaats op de startgrid een sterke en indrukwekkende race. De AC Racing coureur kende een goede start, wist de eerste ronden uit het gedrang te blijven om vervolgens na een paar ronden aan een indrukwekkende opmars te beginnen. De 16-jarige Staphorster positioneerde zich in de laatste ronde in de tweede groep op een goed uitgangspositie om uiteindelijk als eerste van deze achtervolgende groep en als zevende de finish te passeren.

Voor Zonta van den Goorbergh kwam er na zes ronden een vroegtijdig aan deze eerste race van de dag. De Team Super B coureur kwam op de vijfentwintigste plaats rijdend te val.

De tweede race werd al snel na de start onderbroken vanwege een rode vlag. Er volgde een herstart over een (sprint) race van twaalf ronden. Net als in de eerste race werd Holgado opnieuw als winnaar afgevlagd, dit keer voor Jose Garcia en Ivan Ortola.

Voor Veijer en Van den Goorbergh was het inkorten van de race tot slechts 12 ronden niet in het voordeel, dit aangezien men opnieuw vanaf respectievelijk de éénendertigste en drieëndertigste plaats op de grid aan de race moest beginnen. Veijer wist hiermee het best om te gaan en wist zich in deze twaalf ronden nog op te werken naar de elfde plaats op de finish terwijl Van den Goorbergh bleef steken op de zestiende plaats en hiermee net naast het laatste WK punt greep.

ETC
In deze klasse ging de winst in de eerste race van de dag naar de jonge Spanjaard Brian Uriarte voor zijn landgenoten Hugo Millan en Xabi Zurutuza. Marco Morelli werd op de negende plaats de eerste niet Spanjaard binnen de top elf in deze eerste race van de dag.

Owen van Trigt, de enige van de drie in Valencia aanwezige Nederlandse ETC coureurs die zich voor de twee hoofdraces wist te kwalificeren, passeerde in deze race als achtentwintigste de finish.

In de tweede race ging de winst naar Alvaro Carpe voor Adrian Cruces en de nummer twee van de eerste race Millan.

Voor Van Trigt kwam er in de achtste ronde een vroegtijdig einde aan de race vanwege een crash.