FIM CEV Repsol: Zonta van den Goorbergh in Valencia op titeljacht

187
zonta-van-den-goorbergh
Team SuperB: v.l.n.r. Oom Patrick, Zonta en vader Jurgen van den Goorbergh | foto© FIM CEV Repsol

Komend weekend wordt op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia de laatste ronde verreden van het 2020 FIM CEV Repsol seizoen. Ook de Hawkers European Talent Cup coureurs, met aan de start de twee Nederlander Zonta van den Goorbergh en Collin Veijer, wordt komend weekend de titelstrijd beslist. Slechts twee jonge talenten maken nog kans op de titel, waaronder Van den Goorbergh. Kan de jonge coureur uit Breda dit weekend de titelstrijd in zijn voordeel beslissen?

Hawkers ETC
Direct na afloop van de twee Red Bull MotoGP Rookies Cup weekenden in Aragon reisden Zonta van den Goorbergh en Collin Veijer door naar het nabij Valencia gelegen Circuit Ricardo Tormo, het bekende circuit waar komend weekend de finaleronde van het 2020 FIM CEV Repsol verreden wordt.

Woensdag en donderdag staan er een aantal vrije trainingen op het programma, vrijdag twee kwalificaties waarna de twee nog te verrijden races van dit seizoen op zaterdag en zondag op het programma staan.

Voor Veijer staat dit Hawkers ETC seizoen met name in het teken van ervaring opdoen in deze voor hem nieuwe jonge talentencompetitie. De jonge coureur uit Staphorst, die afgelopen weekend indruk maakte in Aragon met twee sterk gereden Red Bull MotoGP Rookies Cup races, zal met zijn Apex Cardoso Racing Team in Valencia verder willen werken aan zijn progressie om komend seizoen de volgende stap te kunnen maken in nog prille wegrace carrière.

Voor Van den Goorbergh daarentegen staat er komend weekend in Valencia meer op het spel, de jonge talentvolle Nederlander is nog één van de twee kandidaten die kans maakt op de titel. Na zijn indrukwekkende reeks races in zowel Jerez de la Frontera als ook in Aragon is de Nederlander gestegen naar de tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap en is hij samen met de Spanjaard met Colombiaans paspoort David Alonso de nog enige overgebleven kandidaat voor de titel.

Ondanks een twee minder sterk verlopen Red Bull MotoGP Rookies Cup weekenden in Aragon is Van den Goorbergh vastberaden om komend weekend op Circuit Ricardo Tormo weer te gaan vlammen op zijn SuperB Honda en zijn huid duur te gaan verkopen. Ondanks dat Alonso aan het finale weekend in Valencia begint met een voorsprong van 28 punten op de Nederlander geeft de zoon van voormalig MotoGP coureur Jurgen van den Goorbergh zich zeker nog niet gewonnen.

De afgelopen vier Hawkers ETC-wedstrijden passeerde de Nederlander als eerste de finish, kan hij deze reeks komend weekend voortzetten en Alonso maakt in een van beide races een foutje dan kan het zo maar eens dat Van den Goorbergh komende zondagmiddag in Valencia met de titel aan de haal gaat.

Moto3
In de Moto3 klasse, die komend weekend drie races zullen rijden, zijn er nog maar liefst zes coureurs die kans maken op de titel in het 2020 FIM Junior Moto3 World Championship. Met 149 gescoorde punten heeft de Spanjaard Xavier Artigas de beste papieren maar ook Izan Guevara (139), Jose Julian Garcia (108), Pedro Acosta (107), Daniel Holgado (83) en David Salvador (83) maken in principe nog kans.

Moto2
In deze klasse, die net als de coureurs in de Hawkers ETC twee races rijden in Valencia, zijn er nog drie kandidaten voor de titel. De Italiaan Yari Montella heeft met 195 punten achter zijn naam de beste papieren maar ook Niki Tuuli (172) en Alessandro Zaccone (154) zijn nog in de strijd en kunnen het Montella nog moeilijk maken.

De Moto2 coureurs krijgen komend weekend in Valencia echter wel te maken met een sterke tegenstander, niemand minder dan Dominique Aegerter. De 30-jarige Zwitser, die dit seizoen actief was in de FIM Enel MotoE World Cup en enkele races in actie kwam in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap als vervanger van zijn landgenoot Jesko Raffin binnen het Nederlandse NTS RW Racing GP Team, zal aan de start verschijnen in de kleuren van het LIQUI MOLY Intact GP SIC Junior Team, het team waarvoor hij dit seizoen ook actief was in de FIM Enel MotoE World Cup.

Races Live te volgen
Alle FIM CEV Repsol wedstrijden in Valencia zijn zaterdag 31 oktober en zondag 01 november LIVE te volgen via het FIM CEV Repsol YouTube kanaal en via de Eurosport Player. Voor de laatstgenoemde mogelijk dient u echter wel in het bezit te zijn van een abonnement.

Handige links FIM CEV Repsol Valencia 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App