Spa-Francorchamps keert terug op de FIM Endurance World Championship kalender. Het bekende Belgische circuit en de EWC-organisatie hebben hierover dinsdag 14 mei overeenstemming bereikt. De eerste editie van de 24H Spa Motos vindt begin juni 2022 plaats.

Goede nieuws voor de Nederlandse en Belgische World Endurance fans. Stond voorheen de 24 Uren van Luik (1973 tot 2003) op de kalender van het lange afstand racen. Vanaf juni 2022 gaat Spa-Francorchamps opnieuw deel uitmaken van de FIM Endurance World Championship kalender en wordt er weer gereden op het ultrasnelle en heuvelachtige circuit in de Belgische Ardennen.

De 24H Spa Motos zal ongetwijfeld de meest veeleisende en opwindende race van het FIM Endurance Wereldkampioenschap worden, met een geheel nieuw en eigen format: de race gaat op vrijdagavond na zonsondergang (22:00 uur) van start op en eindigt op zaterdagavond. De zondag is vervolgens volledig gewijd aan de fans, een dag waar de deelnemende motormerken in het kampioenschap tot 10.000 supporters mogen uitnodigen om samen met samen met de kampioenen op hun eigen motorfietsen enkele ronden te rijden op het bekende en uitdagende circuit.

De aanwezigheid van de 24H Spa Motos, de 24 Heures Motos, de Bol d’Or, de 8 Uren van Sepang in de winter en de grote finale van de Suzuka 8H op de kalender zullen een nieuwe dimensie geven aan de 2021-2022 editie van het FIM Endurance World Championship.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App