De FIM Enel MotoE World Cup coureurs kunnen zich na de verwoestende brand in Jerez op gaan maken voor de eerste en enige pré-season test voor de start van het seizoen. Nadat de organisatie eerder al de nieuwe wedstrijdkalender bekendmaakte heeft men nu ook de data en locatie van de nieuwe officiële MotoE test bevestigd.

Na de verwoestende brand in Jerez waarbij veel van het materiaal voor de FIM Enel MotoE World Cup verloren ging heeft de organisatie niet stilgezeten. Het doel was om alles zo snel mogelijk weer op de rails te krijgen om van start te kunnen met het seizoen. Met de steun van diverse toeleveranciers verwacht Energica in minder dan drie maanden tijd alle nieuwe machines voor het seizoen te hebben gebouwd.

Nadat onlangs de nieuwe wedstrijdkalender al werd aangekondigd is nu ook de datum en locatie bekend gemaakt voor de eerste en enige pré-season test. Het Circuit Ricardo Tormo in Valencia is van 17 t/m 19 juni aanstaande gastheer van een driedaagse test. Hetzelfde circuit werd onlangs al toegevoegd aan de wedstrijdkalender, in Valencia zullen namelijk tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen de vijfde en zesde (afsluitende) MotoE races van het seizoen worden verreden.

2019 FIM Enel MotoE World Cup kalender:

  • Test:  17-19 Juni: Circuit Ricardo Tormo, Valencia
  • Race 1: 05-07 Juli: Sachsenring
  • Race 2: 9-11 Augustus:  Red Bull Ring
  • Races 3 & 4: 13-15 September: Misano World Circuit
  • Races 5 & 6: 15-17 November: Circuit Ricardo Tormo, Valencia

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App