Afgelopen gingen alle achttien nieuwe FIM Enel MotoE World Cup machines bij een brand op he Circuito de Jerez Ángel Nieto verloren. De eerste race, die gepland stond op hetzelfde circuit tijdens de Grand Prix begin mei, zal niet doorgaan. Wel is men nu bezig met een alternatieve kalender en is er bevestigd dat er definitief wel geracet gaat worden in 2019. 

Het was flink schrikken voor alle betrokkenen in de MotoGP paddock en met name voor iedereen die aanwezig was tijdens de officiële test op het Circuito de Jerez Ángel Nieto voor de nieuwe FIM Enel MotoE World Cup. Iets na middernacht ontstond er brand in de speciale tent op de paddock waar alle achttien elektrische MotoE fietsen gestald stonden. Alle Energica Ego Corsa machines, samen met laptops, overalls, helmen etc. brandden volledig af. Gelukkig liep er niemand lichamelijk letsel op en ook mag er van geluk gesproken worden dat de machines niet afzonderlijk in de pitboxen stonden.

Voor de FIM Enel MotoE World Cup een ramp aangezien de eerste race gehouden zou worden op hetzelfde circuit in het weekend van 10, 11 en 12 mei tijdens de Grand Prix van Spanje. Een onderzoek naar de oorzaak is gestart en men kan inmiddels bevestigen dat de machines ten tijde van de brand niet aan het opladen waren.

De eerste race op het Circuito de Jerez Ángel Nieto in het tweede weekend van mei zal niet doorgaan maar inmiddels hebben Dorna en de deelnemende partners bevestigd dat de FIM Enel MotoE World Cup wel zijn doorgang zal vinden. Er zal hard gewerkt worden om achttien nieuwe machines te prepareren om zo snel mogelijk weer de baan op te kunnen gaan. Een nieuwe kalender zal binnenkort aangekondigd worden waar het Circuito de Jerez Ángel Nieto dus niet meer op staat. Of er nog steeds vijf weekenden op het programma zullen staan is niet bekend, wel is het nu dus mogelijk dat de FIM Enel MotoE Cup gaat racen in Assen tijdens de TT aan het einde van juni.