Tijdens het MotoGP-weekend op de Red Bull Ring werd een derde briefing gehouden voor de teams die komend seizoen zullen deelnemen aan de nieuwe FIM Enel MotoE World Cup. Inmiddels is bekend dat er in 2019 twaalf teams aan de start zullen verschijn en het veld met elektrische motoren achttien coureurs zal tellen.

De start van de FIM Enel MotoE World Cup, een competitie met elektrisch aangedreven motoren, die vanaf het seizoen 2019 tijdens minimaal vijf Grand Prix weekenden deel uit zal maken van het MotoGP wereldkampioenschap komt steeds dichterbij.

Derde briefing
Nadat er tijdens de Grand Prix in Qatar en Mugello al een briefing was georganiseerd belegden FIM Enel MotoE World Cup Executive Director Nicolas Goubert samen met Dorna Sports Managing Director Pau Serracanta, Technological Director Corrado Cecchinelli, Sporting Manager Carlos Ezpeleta en IRTA CEO Mike Trimby een derde briefing voor de deelnemende teams.

Teams
Waren er tot op heden elf teams die hun deelname al hadden toegezegd, afgelopen weekend tijdens de derde meeting op de Red Bull Ring kon daar het SIC-team als twaalfde team aan toegevoegd worden. Met de toezegging van het Maleisische team komt het totale aantal teams op twaalf. Zo zullen Tech3, LCR, Pramac Racing, Esponsorama Racing, Gresini Racing en Ángel Nieto allen met twee coureurs aan de start verschijnen terwijl SIC, Marc VDS, Ajo Motorsport, Pons Racing, Dynavolt Intact GP en SIC58 Squadra Corse zich beperken tot één coureur. Het totale aantal deelnemers in het debuutjaar komt hiermee op achttien.

Testdata
Er zullen in totaal drie officiële testen worden georganiseerd. Deze zullen allen georganiseerd worden op het circuit van Jerez en staan gepland voor 23-25 november, 13-15 maart en 23-25 april.

Commerciële partners
Naast titelsponsor Enel zijn ook motorfietsenleverancier Energica, bandenleverancier Michelin en logistieke partner DHL als commerciële partners van Cup bevestigd. Dell’Orto, Regina, Brembo, Marchesini en Öhlins zullen komend seizoen hun steentje bij gaan dragen als technische partners.

Grand Prix weekenden
Op dit moment is nog niet bekend tijdens welke Grand Prix weekenden en op welke circuits de nieuwe FIM Enel MotoE World Cup in 2019 deel uit zal maken van het programma. Inmiddels is wel bekend dat dit tijdens minimaal vijf Grand Prix weekenden zal zijn, tijdens de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini zal de definitieve kalender worden vrijgegeven.

Coureurs
Ook de namen van de coureurs is op dit moment nog niet bekend. Tijdens de Gran Premio Movistar de Aragon zal de eerste namenlijst met deelnemende coureurs bekend gemaakt worden.

 

Handige links eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl