FIM Enel MotoE WorldCup: Ferrari het snelst tijdens Superpole in Misano

56
matteo-ferrari
Matteo Ferrari | foto© motogp.com

Matteo Ferrari heeft zaterdagmiddag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli de snelste rondetijd op de klok gezet tijdens de FIM Enel World Cup kwalificatie van de Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Rimini. Mattia Casdei en Xavier Simeon noteerde de tweede en derde rondetijd tijdens deze Superpole sessie.

Na op het circuit van Jerez de la Frontera hun laatste race gereden te hebben komen de FIM Enel MotoE World Cup coureurs dit weekend tijdens de Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Rimini weer in actie.

Tijdens de Superpole was het Matteo Ferrari die de snelste rondetijd liet noteren voor Mattia Casadei, Xavier Simeon, Lukas Tulovic en Dominique Aegerter, de Zwitser die na een drietal invalbeurten voor het Nederlandse NTS RW Racing GP in de Moto2 klasse weer terug is in de klasse.

De zesde rondetijd in deze kwalificatie kwam op naam van Niccolo Canepa gevolgd door Jordi Torres, Tommaso Marcon, Mike de Meglio en Allessandro Zaccone.

Ondanks dat Ferrarri de snelste rondetijd reed tijdens deze kwalificatie zal de Italiaan zondag niet vanaf de pole aan de race beginnen. Ferrari kreeg namelijk een penalty vanwege zijn betrokkenheid bij een crash tijdens de voorgaande race in Jerez de la Frontera en zal hierdoor vanaf de vierde plaats op de grid van start moeten gaan.

Ook voor Eric Granado verliep de Superpole sessie net geheel naar wens. De Braziliaan overschreed in zijn Superpole ronde de tracklimit waardoor zijn tijd de prullenbak in kon. Hierdoor zal Granado vanaf de laatste plaats op de grid aan de race moeten beginnen.

Kijk voor een uitgebreider verslag van deze MotoE Superpole op de Racesport.nl liveblog.

De MotoE race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gaat zondagochtend om 10:05 uur van start.

 

Handige links Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App