FIM Europe Mini Bike avontuur voor Miquel Sinke werd verplichte vakantie

801
miguel-sinke
Miquel Sinke (r) | foto© Rafaël Racing Mini Superbike Team

Wat de eerste FIM Europe Mini Bike wedstrijd zou worden voor Miquel Sinke eindigde in een verplichte vakantie. Tot grote teleurstelling van het 8-jarige talent uit Monster bleek nadat het team in Slowakije was aangekomen het EK op het allerlaatste moment afgelast te zijn.

Maandag 19 juli reisde het Rafaël Racing Mini Superbike Team naar Slowakije voor de eerste race van het EK minibikes, voluit het FIM Europe Mini Bike Road Racing kampioenschap. De 8-jarige Miquel Sinke zou daarin deelnemen in de junior A klasse. Bij aankomst werd het team door de Slowaakse organisatie op de hoogte gebracht dat de race op het allerlaatste moment was afgelast. Nadat een dag ervoor nog alle papieren binnen waren gekomen en alle documenten om de grens over te komen geregeld waren was het een zware domper voor het team. De reden van het afgelasten was het lage aantal inschrijvingen, iets wat al eerder bekend was. Een grote teleurstelling voor Miquel, die veel getraind heeft en zich op deze wedstrijd had verheugd. Het team keek nu vooruit naar de tweede race van het EK, die in Tsjechië op het programma stond.

De KNMV heeft vervolgens voor het team de status van het EK gecheckt en had nog meer slecht nieuws: de race in Tsjechië bleek te worden afgelast om dezelfde reden. Ook hier stuitte het afgelasten op onbegrip, omdat ook voor deze wedstrijd het lage aantal inschrijvingen al langer bekend was.

Bij toeval kwam team Rafaël Racing een WK Endurace Team tegen in Slowakije. Het  MACO Racing Team heeft ervoor gezorgd dat er toch nog een dag kon worden getraind op het circuit. Ook werd er een motor en outfit geregeld voor Sylvain, het jongere broertje van Miquel, zodat beide jonge coureurs toch nog konden rijden. Samen met een groepje Slowaakse rijders werd er een mooie dag van gemaakt.

Het team is vervolgens alsnog naar Tsjechië afgereisd, aangezien de accommodatie daar reeds besproken was en dit op de route van de terugweg lag. In Tsjechië werden de MXGP wedstrijden van het WK motorcross bezocht, die vlakbij het circuit waar het EK zou worden gehouden verreden werden. Het team gaat nog proberen om komende week een dag op het circuit in Cheb te trainen. Zo werd het EK-avontuur een vakantie-avontuur, maar toch gevuld met motorische bezigheden.

Het team hoopt volgend jaar alsnog deel te kunnen nemen aan het EK maar gaat zich eerst concentreren op het NK Junior Moto Racing, waarbij Miquel aan de leiding gaat in de Junior A klasse. Begin augustus wordt er eerst nog deelgenomen aan het door de KNMV georganiseerde Racekamp op de TT Junior Track in Assen, de eerstvolgende wedstrijd voor het NK wordt op 28 augustus gehouden in Staphorst op evenemententerrein ‘De Tippe’. Daar gaat Miquel zijn uiterste best doen om zijn leidende positie in het kampioenschap verder uit te bouwen.
Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter