FIM EWC 24h van Spa-Francorchamps op 4 en 5 juni 2022

3529

Het wereldkampioenschap Endurance zal in juni 2022 weer een 24-uurs race rijden op Spa-Francorchamps. Het is voor het eerst sinds 2003 dat het EWC terugkeert op het legendarische Belgische circuit en er is een contract getekend voor maar liefst tien jaar.

Het is officieel: de 24H SPA EWC Motos vindt plaats op 4 en 5 juni 2022. Een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het honderd jaar oude circuit zal binnenkort worden geschreven met de terugkeer van Spa-Francorchamps op de kalender van het FIM Endurance World Championship (EWC).Het circuit van Spa-Francorchamps – dat van 1973 tot 2003 op de WK Endurance kalender stond (toen onder de naam van de 24 Uren van Luik) keert terug. Bij veel motorrijders is het vloeiende circuit nog steeds geliefd en er wordt nog steeds veel met motoren geracet, echter al jaren niet meer op WK niveau. Dat gaat in 2022 veranderen, het WK Endurance zal een 24-uurs race rijden op Spa-Francorchamps als onderdeel van de kalender waar onder andere ook de legendarische 24-uur van Le Mans, de Bol D’Or en de acht uren van Suzuka op staan.

De legendarische bochten zoals Raidillon, Double Gauche, Bruxelles en Chicane, zullen zowel de coureurs als de liefhebbers van motoren een fantastisch spektakel bieden.

Melchior Wathelet, voorzitter van de raad van bestuur van het Circuit de Spa-Francorchamps: “We zijn er trots op dat we opnieuw een endurance race voor motoren mogen organiseren: de langverwachte terugkeer van een 24-uursrace voor motoren op het Circuit van Spa-Francorchamps, als onderdeel van een kalender met al even legendarische circuits. Een meer dan symbolische datum, aangezien de allereerste race op ons circuit een motorrace was en we vanaf augustus 2021 ons honderdjarig jubileumjaar vieren.”

Jos Driessen, Voorzitter van de FMB (Belgische Motorrijdersfederatie): “Georganiseerd sinds 1971 door de A.M.C. RAC JUNIOR LIEGE, en vanaf 1973 plaatsnemend op het Circuit van Spa-Francorchamps, was de 24 Uren van Luik tot 2003 één van de belangrijkste internationale motorsportevenementen in ons land. Het was het jaarlijkse evenement voor vele Belgische en buitenlandse motorsportliefhebbers en een klassieker op de sportkalender van de FMB en de FIM. Bovendien heeft ons land verschillende wereldtitels in de wacht gesleept (Richard Hubin, Stéphane Mertens, Team Wim Motors) en dit jaar is onze landgenoot Xavier Siméon, met het Yoshimura Sert Motul team, wereldkampioen geworden. Ik ben dus echt blij dat ik opnieuw zo’n prestigieus endurance-evenement voor motoren mag verwelkomen en ik wil het Circuit van Spa-Francorchamps bedanken voor alle inspanningen die zijn geleverd om de terugkeer van dit evenement naar België mogelijk te maken.”

François Ribeiro, Hoofd Discovery Sports Events: “De terugkeer van de 24H Spa EWC Motos is een belangrijke stap in de groei van het wereldkampioenschap endurance. Rijders, teams en fans over de hele wereld zijn vertrouwd met het befaamde circuit van Spa-Francorchamps. Sinds onze vroegste gesprekken met Nathalie Maillet in mei 2016 hebben het circuitmanagement, de FIM en de FIA samen gewerkt aan een plan om het circuit aan te passen aan de terugkeer van het motorrijden zonder het DNA ervan te veranderen. Het plan zal in 2022 werkelijkheid worden. Het evenement staat gepland voor de komende 10 jaar, begin juni. We willen dat het niet alleen een van de meest uitdagende endurance races op de EWC-kalender wordt, maar ook een groot samenzijn voor motorfans, die in de best mogelijke omstandigheden zullen worden ontvangen op ‘s werelds mooiste circuit.”

Jorge Viegas, voorzitter van de FIM: “Het is met grote trots dat we de terugkeer van de 24H Spa EWC Motos kunnen aankondigen! Na twee moeilijke jaren waarin onze promotor Discovery Sports Events, de organisatoren, de nationale federaties en de FIM hun inspanningen moesten verdubbelen om het FIM World Endurance Championship in stand te houden, staan de vlaggenschipevenementen eindelijk weer op de kalender voor 2022. We kijken uit naar een uiterst competitief seizoen waarin de hoofdrolspelers de strijd kunnen aangaan op het legendarische Circuit de Spa-Francorchamps.”Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter