Zondagavond vond in Andorra het prestigieuze FIM Gala plaats. Met kampioenen uit alle disciplines van de motorsport werden meer dan 30 FIM-wereldkampioenen in het zonnetje gezet waaronder de kampioenen uit het WorldSBK en MotoGP wereldkampioenschap.

Marc Marquez is geen onbekende tijdens het jaarlijkse FIM Gala, de Spanjaard werd er de afgelopen zes jaar maar liefst vijf keer gehuldigd vanwege zijn titel in de koningsklasse. De Repsol Honda coureur, die in 2018 voor de zevende keer wereldkampioen werd, voegde daar zondagavond nog een welverdiende medaille aan toe.

Na zijn indrukwekkende jaar werd hij op het gala vergezeld door Moto2 wereldkampioen Francesco Bagnaia, Moto3 wereldkampioen Jorge Martin.

Raul Fernandez was aanwezig om zijn prijs in ontvangst te nemen van het winnen van de titel in het FIM CEV Repsol Moto3 Junior wereldkampioenschap terwijl ook de drie kampioenen uit het World Superbike kampioenschap (Jonathan Rea – WorldSBK, Sandro Cortese – WorldSSP en Ana Carrasco – WorldSSP 300) ten tonele verschenen en hun welverdiende medailles in ontvangst mochten nemen.

Naast de huldiging van de kampioenen was er ook een prijs voor Dorna, een prijs die ontvangst werd genomen door Dorna CEO Carmelo Ezpeleta. De organisatie en rechtenhouder van het MotoGP wereldkampioenschap werd onderscheiden met de

‘FIM Award for the Future’. Dorna kreeg de speciale prijs, gericht op het belonen van degenen die werken aan het verbeteren en ontwikkelen van de aanwezigheid van jongeren in alle motorrijdersactiviteiten, overhandigd dankzij het Road to MotoGP programma.

Marc Marquez: “Het is geweldig om hier met iedereen te zijn, ik wil al deze kampioenen feliciteren. Als we hier aanwezig mogen zijn betekend het dat we een geweldig seizoen hebben gehad. En dat mede dankzij het team en alle mensen die er hun steentje aan bij hebben gedragen, nu terug naar het feest! Probeer ervan te genieten!”

Francesco Bagnaia: “Ik heb lang op dit moment gewacht en eindelijk heb ik het bereikt! En ik wil het team, Sky, de Academy, mijn familie, mijn vriendin en vrienden bedanken….en volgend jaar staat mijn volgende doelstelling op het programma, ik kijk er echt naar uit.”

Jorge Martin: “Het betekent veel voor mij, ik wil mijn familie en team en alle mensen die mij steunen bedanken. Ik wil alle kampioenen feliciteren omdat ze weten hoe moeilijk het is om hier te zijn – en ik zal hard werken om hier in de komende jaren weer terug te zijn!”

Carmelo Ezpeleta: “Dank aan de FIM en degenen die besloten hebben om ons deze prijs te geven. Het is nu sinds 27 seizoenen dat we met de FIM hebben samenwerken, met de nationale federaties, met alle clubs. Speciale dank gaat uit naar alle coureurs die ons in deze tijd hebben laten groeien. Vanaf het begin vonden we het belangrijk om nieuwe strategieën te ontwikkelen voor mensen die zonder dit programma misschien niet zouden kunnen deelnemen. Ik ben er trots op dat ik het in naam van Dorna in ontvangst mocht nemen, in naam van alle mensen die bij Dorna werken. En om dit van Giacomo (Agostini) te ontvangen is een ongelooflijke eer voor ons.”

Jonathan Rea: “Ik ben er opnieuw ongelooflijk trots op dat ik mijn FIM-wereldkampioenspenning in ontvangst heb mogen nemen. Het is echt het moment van hetgeen wat we hebben bereikt. Ik wil  mijn KRT team, mijn familie en vrienden voor hun steun.”

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App