FIM JuniorGP Jerez: Alle uitslagen van de wedstrijddag

638
owen-van-trigt
Owen van Trigt | foto© Rafa Marrodan

Op het Circuit Jerez – Ángel Nieto werd dit weekend de derde ronde van het FIM JuniorGP World Championship verreden. Zondag tijdens de finaledag stonden er zes races op het programma. Voor de ETC en JuniorGP klasse twee races, de Moto2 en Stock moesten het dit weekend doen met slechts 1 race. Onderstaand alle uitslagen van de racedag.

Last Chance Race
In de Last Chance Race op zondagochtend voor de ETC klasse moest Kiyano Veijer als tiende vertrekken. Uiteindelijk wist de jonge Staphorster ook als tiende over de finish te komen. Dit was helaas niet genoeg om deel te kunnen nemen aan de twee hoofdraces.

JuniorGP
Fabio Carrarco, winnaar van de eerste race van het seizoen in Estoril, zal niet deelnemen aan de races. Hij liep zaterdag bij een crash een gebroken sleutelbeen op.
Na een hevige strijd in de vijftien ronden tellende race was het Ángel Piqueras die race 1 op zijn naam wist te schrijven. In bocht 12 wist hij Alvaro Carpé te verrassen en de winnende move in te zetten. Achter Carpé maakte Adrian Cruces het podium compleet.

In race 2 was er net als in de eerste race een kopgroep van tien rijders die om de podiumplaatsen streed. Net als in Race 1 zou de wedstrijd in bocht 12 beslist worden, ditmaal in het voordeel van David Almansa die net als in de eerste race Alvaro Carpé wist te verschalken. Ángel Piqueras werd derde door in de laatste bocht maarliefst drie man te passeren.

Moto2
De eerste drie races van het seizoen werden dominant gewonnen door Senna Agius. In Jerez zagen we wederom een dominante overwinning, echter was het ditmaal niet Agius maar Carlos Tatay die onverslaanbaar was dit weekend. Achter hem was er een strijd los gebarsten tussen Yeray Ruiz en Senna Agius die in het voordeel werd beslist door Yeray Ruiz en daarmee tweede werd voor Senna Agius.

Stock
Tijdens de laatste race op deze wedstrijddag zagen we wat het hele seizoen al zichtbaar is. Een dominante Daniel Munoz en Eric Fernandez, zij wisten met z’n tweeën maarliefst 30 seconden weg te rijden bij derde man Dino Iozzo. Het duel vooraan werd met slechts 0,025 seconden gewonnen door Eric Fernandez, die in de laatste bocht een aanval van Munoz wist af te slaan.

ETC
Máximo Quiles sloeg in de laatste bocht een aanval van Brian Uriarte af om als eerste afgevlagd te worden. Achter Uriarte kwam Edoardo Boggio als derde over de streep. Echter had hij een long lap penalty ontvangen waardoor hij een 3 seconden tijdstraf kreeg en Guido Pini de laatste plek op het podium innam.

In de tweede race was er een kopgroep losgereden met daarin vijf rijders. Hakim Danish nam in bocht 6 de leiding over maar kon dit niet aangeremd krijgen en ging onderuit. Door een move buitenom in de laatste bocht van Brian Uriarte wist hij de winst te grijpen voor de Italiaan Guido Pini en eerdere winnaar Máximo Quiles.

Volledige uitslag: JEREZ23_ETC_RACE2

Het vierde weekend voor het FIM JuniorGP Wereldkampioenschap staat voor 1 en 2 juli op het Autódromo de Algarve op de kalender.

Handige links FIM JuniorGP Jerez 2023:

Volledig tijdschema en uitslagen
Live Timing
Live verslag races (video)

Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.