FIM JuniorGP Valencia: Vrije trainingen afgelast, gewijzigd tijdschema kwalificatiedag

1029
owen-van-trigt
Owen van Trigt | foto© Rafa Marrodan

Het Finetwork FIM JuniorGP World Championship is dit weekend te gast op Circuit Ricardo Tormo voor de finaleronde van het 2023 seizoen. Het gaat echter niet zonder slag of stoot, de donderdag en vrijdagtrainingen moesten namelijk vanwege het slechte weer grotendeels worden afgelast. Door deze tegenslag is er een nieuw tijdschema voor zaterdag.

Met drie van de vier titels al beslist in de aanloop naar de finaleronde, wordt het 2023 Finetwork FIM JuniorGP World Championship dit weekend afgesloten op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia.

Zoals gebruikelijk stonden er donderdag en vrijdag vrije trainingen op het programma. Donderdag tijdens de eerste dag zorgde het slechte weer ervoor dat de organisatie zich genoodzaakt zag om een deel van het programma af te gelasten. De hoop was vervolgens gevestigd op de vrijdag, maar hier gold hetzelfde verhaal. Net als de eerste dag bleek de wind opnieuw dusdanig verraderlijk en hard dat het niet verantwoord was op de coureurs de baan op te sturen.

De weersvooruitzichten voor zaterdag lijke iets beter en de organisatie gaat ervan uit dat er zaterdag – in tegenstelling tot donderdag en vrijdag – wel gewoon gereden kan worden. Wel heeft de organisatie het tijdschema enigszins aangepast. Zo zijn er voor de JuniorGP -, Moto2- en Stock klasse extra trainingen toegevoegd aan het zaterdagschema en rijden alle vier categorieën gewoon volgens plan twee kwalificatiesessies. Alles echter wel onder voorbehoud en afhankelijk van de omstandigheden.

circuit-ricardo-tormoTitelstrijd
Angel Piqueras (JuniorGP), Senna Agius (Moto2) en Daniel Muñoz (Stock klasse) hebben hun titel onlangs tijdens de voorlaatste ronde van het seizoen al veiliggesteld. Anders is dat in de de European Talent Cup. Hier zal de beslissing pas zondag vallen in de enige race van het weekend en derhalve de allerlaatste van het seizoen. Maximo Quiles gaat in deze categorie aan de leiding met 18 punten voorsprong op zijn rivaal Brian Uriarte. Zij zijn de enige twee nog overgebleven kandidaten voor de titel. Een negende plaats of hoger is genoeg voor Quiles voldoende, zelfs als Uriarte wint. Mocht Uriarte als tweede eindigen dan is een veertiende plaats of hoger zelfs al voldoende. Met andere woorden, Uriarte moet zondag sowieso eerste of tweede worden om überhaupt nog kans te maken op de titel.

Tijdens het finale weekend in Valencia wordt de Nederlandse eer opnieuw hooggehouden door Kiyano Veijer en Owen van Trigt, beiden gaan van start in de European Talent Cup.Handige links FIM JuniorGP Valencia 2023:

Volledig tijdschema en uitslagen
Live Timing
Live verslag races (video)


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.