De FIM heeft woensdag 15 januari de eerste voorlopige kalender bekend gemaakt voor het 2020 FIM Sidecar World Championship kalender bekend gemaakt.

De FIM heeft woensdag 15 januari twee belangrijke nieuwtjes bekend gemaakt. In het uitgebrachte persbericht is te lezen dat men overeenstemming heeft bereikt met Santander om komend seizoen mee te werken aan de promotie van het FIM Sidecar World Championship. Het officiële contract hiervoor zal binnenkort ondertekend worden.

Naast deze nieuwe samenwerking werd tevens een eerste voorlopige kalender voor het komende seizoen gepresenteerd. Het kampioenschap telt komend seizoen acht wedstrijdweekenden waaronder een wedstrijdweekend in Engeland waarvan het circuit en de datum nog in een later stadium bekend gemaakt zal worden.

De titelstrijd begint net als de afgelopen jaren ook in 2020 op het Le Mans circuit in Frankrijk waar de zijspannen wederom in het bijprogramma zullen starten van de bekende Le Mans 24H Endurance World Championship race. Via de Lausitzring, de Pannoniaring, het nog bekend te maken circuit in Engeland, Rijeka komen de zijspannen in het weekend van 17 t/m 20 september in actie op het TT Circuit Assen. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal dat niet zijn tijdens de gratis toegankelijke GAMMA Racing Day maar tijdens de Nederlandse ronde van het Bennetts British Superbike Championship.

Na Assen staat het Duitse Oschersleben op de kalender waarna het seizoen in het weekend van 24-25 oktober afgesloten zal worden op het circuit van Estoril in Portugal.

Voorlopige 2020 kalender FIM Sidecar Championship:

  • 18-19 april: Le Mans (Frankrijk, FFM)
  • 16-17 mei: Lausitzring (Duitsland, DMSB)
  • 27-28 juni: Pannoniaring (Hongarije, MAMS)
  • TBA* TBC* Engeland (ACU)
  • 29-30 augustus: Rijeka (Kroatië, HMS)
  • 17-20 september: Assen (Nederland, KMNV)
  • 03-04 oktober Oschersleben (Duitsland, DMSB)
  • 24-25 oktober Estoril (Portugal, FMP)

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App