Finland in 2019 definitief op MotoGP kalender

69
KymiRing

Het momenteel in aanbouw zijnde KymiRing circuit maakt in 2019 deel uit van de MotoGP kalender. Dorna en een afvaardiging van het Finse circuit hebben dit nieuws donderdag bekend gemaakt tijdens een persconferentie in Helsinki.

Sinds afgelopen jaar wordt er in Finland hard gewerkt aan de bouw van het KymiRing motorsports complex. Ondanks dat het circuit, gelegen in de buurt van de stad Litti, nog volop in aanbouw is kreeg men afgelopen dagen bezoek van een delegatie van Dorna. Tijdens het bezoek wist de Finnen Dorna te overtuigen van het feit dat alles op tijd gereed is om in 2019 de Finse Grand Prix te kunnen organiseren.

Na afloop van het bezoek aan het in aanbouw zijnde circuit vond er in het Helsinki Music House een persconferentie plaats. Tijdens deze persconferentie waar Dorna Sports CEO Carmelo Ezpeleta, Dorna Sporting Manager Carlos Ezpeleta, Minister for European Affairs, Culture and Sport Sampo Terho, Chairman of the Board of the Directors of KymiRing Kari O. Sohlberg, Chair of the Finnish Motorcycling Federation Tapio Nevala en KymiRing Project Manager Timo Pohjola aanwezig waren tekenden partijen een vijfjarige overeenkomst waarmee de terugkeer van de Finse Grand Prix op de MotoGP kalender.

Carmelo Ezpeleta, CEO Dorna Sports:

“Het is ons een waar genoegen dat we een overeenkomst hebben weten te sluiten met de KymiRing en het werk nu volop door kan gaan. We zullen nu het voorstel doen aan de FIM om Finland in 2019 toe te voegen aan de MotoGP kalender. Dit is een geweldige dag nu Finland weer terugkeert op de MotoGP kalender, zoveel jaren na de Imatra GP. We zijn dan ook trots deze nieuwe locatie aan te mogen kondigen. Finland heeft een traditie wat betreft motorsport, men had in het verleden een aantal fantastische rijders in het MotoGP wereldkampioenschap zoals Jarno Saarinen, recentelijk Mika Kallio en een groot aantal andere rijders. De Finse mensen begrijpen de sport heel goed en ik denk dat KymiRing in de toekomst een geweldig evenement zal organiseren. De layout van het circuit is heel mooi, het is snel en veilig en we zijn dan ook heel blij dat we vandaag deze overeenkomst hebben kunnen sluiten.”