Finn de Bruin kan pole position niet omzetten naar een goed eindresultaat in Assen

140
finn-de-bruin
Finn de Bruin | foto© Jan Timmerman

Finn de Bruin was ijzersterk onderweg tijdens de kwalificaties van de negende racedag van het Dutch Supersport kampioenschap in Assen. De Pearle Gebben Racing coureur pakte dan ook de pole position. Echter kon Finn op een natte baan de beste startpositie niet omzetten naar een goed eindresultaat.

Finn de Bruin begon met veel vertrouwen aan de voorlaatste ronde van het International Dutch Championship (IDC) op het TT Circuit Assen. De coureur uit Assen pakte een week eerder na een sterke racedag zijn eerste Dutch Supersport podiumplaats van het seizoen 2021. Finn begon als de nummer zes in het kampioenschap aan het evenement op zaterdag 11 september en met in totaal nog drie races te gaan, waren er nog zeker mogelijkheden om in het klassement nog verder omhoog te kijken.

Finn begon erg sterk aan de racedag. In de eerste kwalificatie waren er nog natte plekken op de baan. De Pearle Gebben Racing coureur noteerde in de slotfase de snelste tijd. In de tweede kwalificatie waren de baancondities beter, maar ook in deze sessie was Finn sterk onderweg. De Yamaha-coureur zette een 1’43.4 op de klokken en met deze tijd was de jonge coureur opnieuw het snelste van het Dutch Supersport veld. Dit betekende dat Finn voor de eerste keer vanaf pole position mocht vertrekken.

Helaas kon Finn de beste startpositie niet omzetten naar een sterk resultaat in de wedstrijd. Het was voor de race gaan regenen, waardoor rijders van start moesten op regenbanden. De coureur van Pearle Gebben Racing had, mede door zijn eerdere crash eerder dit jaar in Mugello waarbij hij geblesseerd raakte, geen vertrouwen op de natte baan. Het werd dan ook een moeizame race, die Finn op een zeventiende plaats afsloot.

Na negen wedstrijden staat Finn op de zesde plaats in het kampioenschap. Zaterdag 2 oktober krijgt Finn de kans om revanche te nemen tijdens de seizoensfinale van het International Dutch Championship op het TT Circuit Assen. Er staan dan dubbele races in de Dutch Supersport klasse op het programma.Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter