Foggia behaalt tweede Moto3 zege op rij, Italiaanse top drie in Misano

831
Dennis Foggia - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© Dorna

Dennis Foggia heeft zondagochtend de Moto3 race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gewonnen. De Italiaan behaalde daarmee zijn tweede zege op rij voor landgenoten Niccolò Antonelli en Andrea Migno.

Zondagochtend om 11:00 uur gingen de lichten uit voor de Moto3 race over 23 ronden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Met veel zon en een buitentemperatuur van zo’n 27°C waren de omstandigheden zeer gunstig op het Italiaanse circuit aan de oostkust.

Polesitter Romano Fenati startte goed en ging als leider de eerste bocht in voor Niccolò Antonelli en Andrea Migno. Daarachter waren het Dennis Foggia, Jaume Masià, Xavi Artigas en Sergio García. WK leider Pedro Acosta reed op de tiende plaats.

Voor wild-card Elia Bartolini kwam de race al vroeg ten einde, de Italiaan ging onderuit in de tweede ronde.

In plaats van de gebruikelijke chaos in de Moto3 race was het verloop nu veel rustiger. Het was duidelijk dat Romano Fenati vandaag, net als in Silverstone, over het betere tempo beschikte. De Italiaan wist al gauw een gaatje te slaan richting de achtervolging, daarachter streden Niccolò Antonelli, Dennis Foggia, Andrea Migno, Darryn Binder, Sergio García en Jaume Masià voor de tweede plaats. Daar weer achter waren het WK leider Pedro Acosta, Riccardo Rossi en Ayumu Sasaki.

In de tiende ronde maakte Antonelli een flinke fout. In bocht 4 (Rio) ging hij wijd en viel hij terug van de tweede naar de zevende plaats. Wel kon hij de aansluiting bij het groepje behouden.

Het leek allemaal de goede kant op te gaan voor Fenati. Iets over de helft van de race had de Italiaan een voorsprong van zo’n 2,5 seconden richting de groep daarachter. Echter ging het in de vijftiende ronde volledig mis voor de Max Racing Team coureur. In bocht 15 verloor hij de voorkant van zijn Husqvarna en ging hij met hoge snelheid onderuit.

Een flinke valpartij en einde race voor Fenati waardoor de groep daarachter ineens streed voor de overwinning. Foggia nam de leiding over voor Migno, Binder, García, Masià en Antonelli.

Foggia deed zijn best om de taak van Fenati over te nemen. De Leopard Racing coureur wist op zijn beurt een gaatje te slaan richting de coureurs daarachter waardoor hij op weg was naar zijn tweede overwinning op rij. Terwijl Foggia een voorsprong van een kleine seconde had opgebouwd werd daarachter een intense strijd gevoerd voor de tweede plaats.

Foggia bleef uiteindelijk foutloos en kwam met een marge van een halve seconde als winnaar over de streep. Daarachter was het Antonelli die de strijd om de tweede plaats wist te winnen met Migno op de derde plaats die er een Italiaanse top drie van maakte.

García kwam als vierde over de streep en verkleinde daarmee zijn achterstand in het kampioenschap voor Masià en Binder. WK leider Acosta werd zevende met daarachter Tatay, Nepa en Sasaki in de top tien.

In het het kampioenschap heeft Acosta nu een totaal van 210 punten en heeft hij een voorsprong van 42 punten richting Foggia en García die allebei op 168 punten staan.