Foggia scoort verdiende Moto3 zege tijdens Motul TT Assen

844
dennis-foggia
Dennis Foggia | foto© motogp.com

Dennis Foggia wint na een ijzersterk optreden de Moto3 race tijdens de Motul TT Assen. Sergio Garcia werd tweede en Romano Fenati wist ondanks twee Long Lap Penalty’s als derde te finishen. Kampioenschapsleider Pedro Acosta eindigde na zijn heftige crash in FP3 knap als vierde.

De racedag van de 90e Motul TT Assen werd afgetrapt met de Moto3 wedstrijd. Jeremy Alcoba mocht voor de eerste keer in zijn Grand Prix carrière vanaf pole position vertrekken. Echter was Romano Fenati het beste weg, maar hij zou later in de wedstrijd een twee Long Lap Penalty’s moeten nemen. Dit deed de ervaren Italiaan op goede momenten, waardoor hij zich wel in de grote kopgroep wist te handhaven. Ook zes rijders, waaronder Jaume Masia, moesten een Ride Through Penalty uitvoeren vanwege onverantwoord rijgedrag in Q1, waardoor voor hen een kans op een goed resultaat verkeken was.

De voorste groep bestond uit vijftien rijders, totdat in de tiende ronde Niccolo Antonelli en Andrea Migno samen onderuit gingen. Dit zorgde voor een breuk in de groep en er bleven negen rijders vooraan over. Later moesten Xavier Artigas en Gabriel Rodrigo lossen, waardoor er zeven rijders gingen strijden om de winst in Assen. Dennis Foggia deed veelal het kopwerk. Het tempo van de Italiaan lag zo hoog, dat de groep regelmatig uit elkaar dreigde te vallen. In de laatste ronde zaten alleen Sergio Garcia en Fenati nog aan het achterwiel van Foggia. De twee rijders hadden echter geen kans om de Leopard Racing rijder nog te passeren, waardoor Foggia zijn tweede zege van het seizoen scoorde.

Garcia finishte als tweede, voor de sterk rijdende Fenati. Darryn Binder kwam als vierde over de finish, maar moest posities inleveren omdat hij de track limits had overschreden in de laatste ronde. De vierde plaats werd overgenomen door Pedro Acosta. Een knappe prestatie van de 17-jarige kampioenschapsleider, die gisteravond überhaupt nog niet wist of hij mocht racen na zijn heftige crash in FP3 op zaterdagmorgen. Tatsuki Suzuki werd vijfde gevolgd door John McPhee. Binder werd uiteindelijk als zevende in de uitslag opgenomen. Rodrigo, Artigas en Alcoba maakten de top-tien compleet.

Acosta verliest ondanks zijn bezeerde lichaam slechts zeven punten Garcia. Acosta heeft nu 158 punten. Garcia heeft 48 punten minder op plaats twee in het wereldkampioenschap. Foggia is door zijn zege geklommen naar de derde plaats in de tussenstand.

Racesport.nl Liveblog
Voor meer informatie en details van de sessies gedurende de derde en afsluitende dag van de 90e Motul TT Assen verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zondag.

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – Donderdag
Fotoverslag – Vrijdag
Fotoverslag – Zaterdag
Fotoverslag – Zondag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter