Foggia voert Italiaanse armada aan tijdens Moto3 FP1 op Misano

687
Dennis Foggia - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© Leopard Racing

Dennis Foggia was vrijdagochtend het snelst in de eerste vrije training voor de Moto3 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Achter de Italiaan stonden landgenoten Romano Fenati, Niccolò Antonelli en Andrea Migno in de top vier.

Vrijdagochtend om 09:00 uur ging de eerste vrije training voor de Moto3 klasse van start op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Het was een zonnige start van de dag op het Italiaanse circuit met een fel schijnende zon waardoor de omstandigheden zeer gunstig waren voor deze eerste sessie van het weekend.Dit weekend worden er twee wild-cards toegevoegd aan het vaste Moto3 veld. De Italiaanse rijders Elia Bartolini en Matteo Bertelle rijden dit weekend mee in de Grand Prix klasse met het Bardahl VR46 Riders Academy team. De manager van dit team dat gedurende het jaar uitkomt in het Italiaanse Moto3 kampioenschap is Pietro Bagnaia, de vader van Ducati MotoGP coureur Pecco Bagnaia.

Het werd uiteindelijk een Italiaans feestje in de eerste vrije training voor de Moto3 klasse op Misano. Dennis Foggia, winnaar van de Moto3 race afgelopen weekend op Motorland Aragón, klokte met een 1’42.009 de snelste rondetijd voor zijn landgenoten Romano Fenati, Niccolò Antonelli en Andrea Migno. De vijfde rondetijd kwam op naam van Deniz Öncü voor de zeer goed Italiaans sprekende Sic58 Squadra Corse coureur Tatsuki Suzuki, daarachter maakten Izan Guevara, Jaume Masià, Xavi Artigas en Gabriel Rodrigo de top tien compleet.

De tweede vrije training voor de Moto3 klasse gaat vrijdagmiddag om 13:15 uur van start.Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter