Foggia wint spannende Moto3 race in Brno voor Arenas en Ogura

320
Dennis Foggia leidt de Moto3 race op het Automotodrom Brno | foto© motogp.com

Dennis Foggia heeft zondagochtend de Moto3 race gewonnen op het Automotodrom Brno voor Albert Arenas en Ai Ogura. De Italiaan wist in de slotfase van de race zijn positie goed te verdedigen en behaalde daarmee de eerste Grand Prix overwinning van zijn carrière.

Zondagochtend om 11:00 uur ging de Moto3 race van start op het Automotodrom Brno. De zon scheen fel boven het Tsjechische circuit en met een buitentemperatuur van 28°C en een asfalttemperatuur van zo’n 40°C was het al behoorlijk warm.

Het was Gabriel Rodrigo die het beste wist te starten en als leider de eerste bocht in ging voor kampioenschapsleider Albert Arenas en Ai Ogura. Polesitter Raúl Fernández kwam niet fantastisch weg en viel terug naar de vierde plaats. Daarachter waren het Tony Arbolino, Jeremy Alcoba, Dennis Foggia, Gabriel Rodrigo, Romano Fenati en Andrea Migno in de top tien.

Bij het uitkomen van bocht 7 kon Gabriel Rodrigo ternauwernood een high-sider voorkomen maar hierdoor moesten alle coureurs achter hem van het gas. Dit gaf Arenas meteen een marge van ongeveer een halve seconde.

Nadat de nog flink geblesseerde Arenas twee ronden aan de leiding had gereden hadden zijn concurrenten zijn achterwiel alweer gevonden en ontstond er een kopgroep van vijftien coureurs.

Het tempo leek niet verbijsterend hoog te liggen aangezien de coureurs daarachter ook aan wisten te sluiten. Na zes ronden waren de eerste 27 coureurs slechts drie seconden van elkaar verwijderd.

Halverwege de race reed Dennis Foggia aan de leiding voor Albert Arenas en Tony Arbolino maar nog steeds was er een kopgroep van zo’n 11 coureurs. In ronde 10 was Tatsuki Suzuki de eerste coureur uit deze kopgroep die een fout maakte en bij het ingaan van bocht 10 (Kevin Schwantz corner) verloor hij de voorkant van zijn Honda. Einde race voor de Japanner en hiermee verloor hij kostbare punten voor het kampioenschap.

Terwijl Dennis Foggia met nog drie ronden te gaan een klein gaatje had geslagen ging Leopard Racing teamgenoot Jaume Masiá de fout in bij het ingaan van bocht 11. De Spanjaard verloor de voorkant van zijn Honda wat einde race betekende.

Zoals gebruikelijk in de Moto3 klasse zou het aankomen op de laatste ronde. Foggia reed nog steeds aan de leiding en wist zijn positie goed te verdedigen. De Italiaan kreeg het voor elkaar om net genoeg afstand te behouden richting de concurrentie waardoor hij gevaarlijke inhaalacties wist te voorkomen.

Foggia kwam uiteindelijk als winnaar over de streep en behaalde de eerste Grand Prix overwinning van zijn carrière. Daarachter deed Arenas goede zaken voor het kampioenschap door als tweede te finishen, met Ogura daar vlak achter op de derde plaats. Verder eindigden Antonelli, McPhee, Fernández, Alcoba, Fenati, Arbolino en Nepa in de top tien. Barry Baltus wist als 21e te finishen.

In het kampioenschap heeft Arenas zijn voorsprong uitgebouwd. De Spanjaard leidt met 70 punten voor Ogura met 52 punten en McPhee met 51 punten.

Crashes waren er voor Maximilian Kofer (bocht 1), Alonso López (bocht 4) en Yuki Kunii (bocht 10).

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky 2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.