Motorcoureur Justin Fokkert (12 jaar) uit Dalfsen wint ook de Grande Finale in de CNV Motoasi GP-O 160 competitie en is daarmee Italiaans kampioen!

Afgelopen weekend stonden voor Justin de finale wedstrijden op de agenda in de CNV Motoasi GP-O 160 Rookies competitie . De wedstrijden werden verreden op het circuit van Latina, net onder de rook van Rome. Tijdens deze finale races streden de nummers 1 tot en met 5 van de CNV Motoasi selectiva’s noord-, midden- en zuid- (Sicilië en Sardinië) Italië tegen elkaar voor de nationale Italiaanse titel.

Eind augustus van dit jaar wist Justin het kampioenschap in de CNV Seclectiva Nord op zijn naam te zetten en nu moest hij nog één keer flink aanzetten om ook deze nationale titel te kunnen pakken.

Justin wist onder wisselende en vooral moeilijke omstandigheden beide spannende wedstrijden te winnen en werd daarmee in één klap nationaal Italiaans kampioen in zijn klasse. De coureurs hadden vooral tijdens de kwalificaties en tijdens de 1e race te maken met enorme regenbuien afgewisseld met zon en een circuit wat voor de helft nat en voor de andere helft droog asfalt kende. Dit betekende voor Justin maar één ding; met beleid rijden. Tijdens de kwalificaties wist Justin een 5e tijd neer te zetten, iets wat teleurstellend vond hij zelf. Maar zondagochtend tijdens de warming-up klokte hij toch min of meer verrassend toch ineens de snelste tijd. Dat gaf de burger weer moed!

Beide wedstrijden reed hij erg sterk en kon hij na een aantal ronden al de koppositie in het wedstrijdveld overnemen, geconcentreerd en gecontroleerd reed hij vervolgens als eerste over de finishstreep.

Justin kende een fantastisch race seizoen in Italië, naast het behalen van de kampioentitels heeft hij vooral ontzettend veel geleerd. Het CNV Motoasi kent een sterk en groot deelnemersveld, er wordt op het scherps van de snede gestreden op de middel grote circuits van Italië.  Het Italiaanse avontuur in de CNV Motoasi is voor Justin nu ten einde, maar de voorbereidingen voor een nieuwe uitdaging en een nieuwe competitie in mogelijk Spanje zijn inmiddels in volle gang. De 12 jarige Justin gaat zijn huidige motor deze maand verruilen voor een Moto3, een Honda NSF 250R!

Namens Justin wil Stichting “Talent Team Oudleusen” alle sponsoren hartelijk danken voor hun steun! Alleen door de hulp van sponsoren kan Justin verder groeien en doorstromen in deze sport!

Huidige sponsoren:
De Ruitermetaal, main-tech, Hoekman Roestvaststaal, MDI-Logistics, Houthandel Alteveer, Autobedrijf B. vd Vegt, Sixcentre, Eurol, AH-Dalfsen,Gimoto, Stegerman Hoogwerksystemen, 71Workx, Bert Smit Reclame, Ten Kate Motoren, Tenkateshop.com, Shoei,  Duursma B.V., J. v.d.Vegt motors, Grand Café Nikkis, Inter Thermo Transport IJsselmuiden.