De eigenaar van de Formule 1, Formula One Management Limited, heeft het circuit van Zandvoort een concreet aanbod gedaan om al in 2020 een Formule 1 Grand Prix te organiseren. Dat meldt de Telegraaf.

Dat betekent dat het TT Circuit Assen achter het net vist en dat de Grote Prijs van Nederland naar de kust gaat in plaats van de Drentse hei.

Prins Bernhard van Oranje, eigenaar van het Circuit Zandvoort, bevestigde donderdag tegenover de Telegraaf het aanbod.

“Als wij nu tekenen, dan heeft Nederland in 2020 weer een Grand Prix. Met Max Verstappen. Iedereen is er bij ons terdege van bewust dat dit een unieke kans is.”

Daarmee lijkt Zandvoort definitief de strijd met het TT Circuit Assen te gaan winnen. Assen leek in eerste instantie goede papieren te hebben. Een delegatie van het FOM bezocht het Drentse circuit al in het geheim tijdens de afgelopen Dutch TT en dat leverde een positief rapport op. In januari van dit jaar bleek uit een keuring nog dat het TT Circuit Assen met enkele aanpassingen geschikt zou zijn voor Formule 1 races.

Het Circuit Zandvoort is echter ook goed uit alle onderzoeken gekomen. De historische waarde die Zandvoort voor de Formule 1 heeft gehad zou de belangrijkste reden zijn volgens de Telegraaf om te kiezen voor het circuit aan de kust i.p.v. het circuit op de Drentse heide.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App